[短篇有Post2]香港都市傳說二-不能碰上的熟食攤檔 (結局加賽後討論)

207 回覆
103 Like 2 Dislike
期待下一個傳說
好好睇

多謝你
吓咁就完

個結局唔好咩
結果2個道士做唔到啲咩嘢~
美玲最後點解冇死呢?
結果2個道士做唔到啲咩嘢~
美玲最後點解冇死呢?

兩個道士幫Daisy爭取咗時間,如果唔係Daisy都無辨法可以剝晒自己嘅皮
不過......竟然係道士幫Daisy爭取時間

Daisy做嘅其實只係破壞咗美玲換膚嘅過程,只能夠令佢受傷,始終殺唔死佢
期待下一個傳說

多謝你啊
多謝樓主帶俾我每晚收工時既 不 定 時 閱讀習慣
想問到底美玲到最後係做左乜可以係一年後再出現返同埋點解好似唔再需要個腸粉檔同誘惑女仔去食而係直接出現誘惑男仔
我估係咪某程度上美玲其實一路除左換皮之外其實有儲起其他遇害女仔既皮(化成血水
從而到一定程度/最後關頭可以直接吸取個啲皮(血水)既力量而化成真正既2x歲既身軀
所以到最後唔使再誘惑女仔而係直接要向男人報復
用寫輪眼帶你返現實

又係寫輪眼
我記得好似有巴打講過四不像對紅眼好似寫輪眼
想問到底美玲到最後係做左乜可以係一年後再出現返同埋點解好似唔再需要個腸粉檔同誘惑女仔去食而係直接出現誘惑男仔
我估係咪某程度上美玲其實一路除左換皮之外其實有儲起其他遇害女仔既皮(化成血水
從而到一定程度/最後關頭可以直接吸取個啲皮(血水)既力量而化成真正既2x歲既身軀

畀daisy破壞咗換皮之後,好似仲簡單咗。。。
同埋我覺得如果可以寫多啲Tony既背景或者加插返一啲Tony既背景(話哂係太子爺個後代)落去個戲劇張力會唔會大啲
用寫輪眼帶你返現實

又係寫輪眼
我記得好似有巴打講過四不像對紅眼好似寫輪眼

我之前追四不像個時未有ac依家有ac突登留言支持你架樓主
其實d靚女係點樣比美玲睇中 係純粹因為佢地後生同靚 定係d女仔識得太子爺後代所以要食腸粉 比美玲剝皮?

其實成個空間入面都係美玲嘅力量構成,果啲血水其實係佢每次換膚時所剝落嚟嘅皮所產生,所以浸咗係入面慢慢回氣

其實一樣要搵女仔換膚,結局無寫出嚟啫
總之一日未殺晒啲賤男,美玲一日都會存在

其實成個空間入面都係美玲嘅力量構成,果啲血水其實係佢每次換膚時所剝落嚟嘅皮所產生,所以浸咗係入面慢慢回氣

即係其實美玲永遠都會存在
其實d靚女係點樣比美玲睇中 係純粹因為佢地後生同靚 定係d女仔識得太子爺後代所以要食腸粉 比美玲剝皮?

呢度係設定隨機嘅,不過美玲會咁啱揀中太子爺開嘅公司,其實都係佢同美玲之間嘅一種緣
好嘅就係良緣,唔好嘅就會變做孽緣

即係其實美玲永遠都會存在

有無道士好似裘叔同龍叔咁死也不怕入去收佢先
仲有呀樓主我睇緊四不像個時已經想問你既都市傳說係真係根據本地既靈異傳說來寫定係原創
因為四不像我知係有個咁既傳聞咁呢個呢
我自己就唔係咁鐘意無限loop故仔嘅(咁啱呢2個都係...)

好正
Facebook已like

多謝你

呢度係設定隨機嘅,不過美玲會咁啱揀中太子爺開嘅公司,其實都係佢同美玲之間嘅一種緣
好嘅就係良緣,唔好嘅就會變做孽緣

多謝樓主解答我問題 由四不像每日追live 追到而家完左熟食檔 有d唔捨得 希望樓主你繼續寫多d好文 同出書順利啦 到時一定會支持你嘅
我自己就唔係咁鐘意無限loop故仔嘅(咁啱呢2個都係...)

嚟緊寫嘅有啲唔係無限loop
不過要一排先面世
你而家整到我唔夠膽再食腸粉,點計先
精既就快手出傳說三
但唔好再用食物做主題
點解daisy換一次皮就搞到美玲咁,而美玲要整咁多次先變到20歲咁

btw 好好睇,支持樓主
勸你唔好停太耐,唔係我會塞晒d腸粉入你屎眼到再要你食番
同四不像一樣
都係冚家產
然後詛咒永存
你而家整到我唔夠膽再食腸粉,點計先
精既就快手出傳說三
但唔好再用食物做主題

嚟緊會用大廈做題材,咁你咪
不過我想出多啲都唔得住,暫時要為出書而努力,我會喺FB不定時更新我嘅狀況架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞