[IVE]香港專業教育學院2020新生入門攻略(2)

347 回覆
6 Like 5 Dislike
你肯定要喺IVE讀商?
所有有關BA 科都唔好係ive讀
ive ba個朵已經臭曬
會計及商業分析高級文憑
呢科好似係新
睇個course outline 都覺得伏
BA科收生要求高唔高?

基本上除左SW之外其他都係有錢交學費就收
但係自資課程學費有D貴#haha#dog

你俾得起ive自資不如去cc讀ba科好過啦
自己google下
ive ba個朵都臭左好多年
CC stands for HKCC
為副學士名校
搵工既話,就算大學商科都唔見得好得去邊,不過ive ba好難升ugc咁解
收生可能高ive少少咁,都係十零分
基本上呢幾年學生都小左好多,無以前咁大競爭
但如果你想讀asso/hd都係要有5條2先收
IVE BSE-> UST MECH

給師弟們一句

自強不息,厚徳載物
如果讀IT SE 就最穩陣出路最好
有冇ty gsd前輩?教成點?
出路如何
VTC係工業科起家,商業科係之後IVE擴展業務既產物,你係一間工業學院讀商科,你覺得係點?
大把IVE仔想入返UST MECH,拎三大個名轉行
28號又要交學費
想問師兄師姐有冇申請過學資處?求指點
我屌佢sem1 個啲學費都仲未通知批唔批
又話有信回覆
幫推。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞