醫管局員工討論區 50

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
根據爬文所得,ot三巨頭之一,忙到pk但同時多位升
原來係咁,怪唔得見過人講話問佢介唔介意返第二度
感謝解答
讀招聘廣告內容,一係d 守則囉
Thx Ching
反而我又想入去做,辛苦得黎充實仲好
做三巨頭就真係on撚9
想問下入waiting都會有email通知?
係咪面試後8星期就會出
成日見procurement 8~10點email
想問下Ching cluster procurement大概做乜?
不過三巨頭佢地升得應該最快
幫唔同院買野 一般$3k+
濕碎野有totoal solution contract 同petty cash買
proq由equipment consumables ppe services furniture leasing咩都要買
睇team

EA clerk通常執d tender, contract文件,聯絡醫院users supplies追數追文件,聯絡supplier報價之類掛
岩先in完 問左5個問題就完
佢仲有問我有冇興趣做醫院其他部門
係咪收皮多
催交貨係users同supplies追嘅
proq buyer唔會理
出quotation/tender buyer都係tick d offers 係咪fulfil requirement嘅姐
由users evaluate 係咪岩用 唔揀最低標都係users自己解釋
收到ea 1 q&s interview 通知 但想問下q&s係做啲咩
Ntw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞