[扮工好悶]番工無野做又好得閒既入黎傾下計 41

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

走啦 唔過10k點生活

半斤八兩

頂你個肺又串我
但我唔算忙喎

屌⋯⋯我都無10K
我搵份過10K

認真 ?
會唔會搵啲野進修下 ?

無時間

我問男人喎..................

你有冇讀整咖啡 ?

冇啵 未有時間 做就做過
dllm

最近入左一間公司做左接近1個禮拜左右,
個部門計埋我總共得5條友,
阿head見我新既就乜柒都扔哂比我做,有啲工作我已經做到熟哂,阿head照扔比我做,姐係其他人原本接到既都要做,依家就乜柒都我做,覆email,好撚多客打黎開單既複雜工作,聽電話,入文件record,準備開會文件,約個客開會,開會前同個客一直洽談生意既email都係我覆。屌你老母,啲工作做唔撚完咁,當你做緊每一樣工作既時候,又有客打黎開單,然後阿head又叫你覆某個ema夠il,等撚於個工作waiting list 係唔會有完既一日架!
最重要係啲野好多野要記要跟啲野,dllm,真心覺得呢個位工作既要求要大容量既腦,同識分身術

應唔應該quit好?
利申:冇諗住長做

洗唔洗OT同人工點先

所有同事同阿head即使有幾個工作未做完都係一夠鐘就閃,尼幾日我都係咁,但愈黎愈燃多job,唔知之後洗唔洗

人工都係濕勁架啦,唔過10k

走啦 唔過10k點生活

半斤八兩

頂你個肺又串我
但我唔算忙喎

邊有 不過你唔算忙就真
月尾再講

月尾緊啦
苟且偷生緊

頂你個肺又串我
但我唔算忙喎

屌⋯⋯我都無10K
我搵份過10K

認真 ?
會唔會搵啲野進修下 ?

無時間

你有冇讀整咖啡 ?

又話開 cafe

仲有幾年

屌⋯⋯我都無10K
我搵份過10K

認真 ?
會唔會搵啲野進修下 ?

無時間

你有冇讀整咖啡 ?

又話開 cafe

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

所有同事同阿head即使有幾個工作未做完都係一夠鐘就閃,尼幾日我都係咁,但愈黎愈燃多job,唔知之後洗唔洗

走啦 唔過10k點生活

半斤八兩

頂你個肺又串我
但我唔算忙喎

邊有 不過你唔算忙就真
月尾再講

月尾緊啦
苟且偷生緊

又話贏咗麻雀有錢洗嘅 ?

埋數呀

認真 ?
會唔會搵啲野進修下 ?

無時間

你有冇讀整咖啡 ?

又話開 cafe

仲有幾年

儲左彈藥先 彈藥唔得

無時間

你有冇讀整咖啡 ?

又話開 cafe

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

百幾萬 我諗都唔夠 我想開細鋪only 亦唔想要屋企俾錢去買夢想

走啦 唔過10k點生活

半斤八兩

頂你個肺又串我
但我唔算忙喎

邊有 不過你唔算忙就真
月尾再講

月尾緊啦
苟且偷生緊

又話贏咗麻雀有錢洗嘅 ?

唔係講緊月尾埋數忙咩
我今個月唔等錢洗呀
如果我要屋企用錢幫我買夢想 我不如要屋企用錢幫我俾首期買樓等收租算數 成敗睇自己經驗 用自己錢所有野都會細心考慮 用屋企錢 蝕左同自己無關痛癢 邊會上心

你有冇讀整咖啡 ?

又話開 cafe

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

百幾萬 我諗都唔夠 我想開細鋪only 亦唔想要屋企俾錢去買夢想

埋單話自己係於b有冇折

無時間

你有冇讀整咖啡 ?

又話開 cafe

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

邊洗百幾萬.

又話開 cafe

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

埋單話自己係於b有冇折

錯暗號 冇折

又話開 cafe

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

埋單話自己係於b有冇折

錯暗號 冇折

娘娘呢咁

又話開 cafe

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

邊洗百幾萬.

預算姐 因為我未知炒豆機個堆 around 既價

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

埋單話自己係於b有冇折

錯暗號 冇折

娘娘呢咁

請你飲

又話開 cafe

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

邊洗百幾萬.

本來見到有個閣樓舖位可以買完比人做COFFEE SHOP. 奈何地點太差

仲有幾年

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

邊洗百幾萬.

本來見到有個閣樓舖位可以買完比人做COFFEE SHOP. 奈何地點太差

樓上鋪會優先考慮 其次先街鋪

儲左彈藥先 但彈藥唔得

大約預幾多 ?

邊洗百幾萬.

加油啦!

大約預幾多 ?

邊洗百幾萬.

加油啦!

遺憾係 香港同外國差太遠 其實我唔想係香港俾人當水咁飲 可惜 我想試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞