有冇巴打有玩開銀器?(20) 光復香港 時代革命

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
題外話...訂鷲見唔肯定你趕唔趕得切你男朋友生日果陣送俾佢,佢d出貨期唔係咁穩定
覆錯左人添
去買現貨啦 如果有嘅話 等返貨可能仲快
Hui’s而家好似要3-5個月,都唔野少
我都等緊
見佢之前好似太操勞,之後少左接單
比少少意見啦
因為要買2set,好甘呀
見完報又Kol出片講完,之黎應該又有排操勞
只揀鷲見同Hui’s的話
羽毛呢鷲見我只推舊版既TQ/先金/素羽 單戴,輪就普通舊版點金,扣就閃電,咁樣就夠喇留返玩下其他牌子
Hui’s既羽毛紋理係幾細緻既,唯一缺點係毛骨太粗同起角,但個人喜好啦,另外唐草扣同輪都幾靚
你要買2set除非要一樣,唔係就不如2個牌子都一毛一鍊組咁簡單砌一set先啦,易襯衫又冇咁入肉。如果要2set一樣既話我個人都係揀鷲見,毛骨太粗我自己真係唔岩心水你自己再比較下邊款真係岩眼緣啦,唔好俾牌子束縛,揀自己鍾意咪得
入門級野 素羽+爪點金咋
素羽呢啲平野係咪有排等?
鷲見舊版想問下邊度有入手地點?
我個組可以先金/爪點金先,閃電繩
我見carousell有..但好似信唔過

huis我應該咁
條女要金繩石羽,好貴
再加銀繩,細素羽
自己覺得買銀切忌心急,越心急買嘅銀通常越後悔
始終平平地點都要幾千銀,唔係小數目,後悔就無謂。

我自己覺得鷲見一定要買閃電輪扣,最正鷲見毛有分舊版、新版、flight版,3隻毛型都唔同,要睇清楚自己啱咩毛型先買,例如flight版毛型全直,2條flight毛夾埋都唔洗隔珠分隔。有d人鍾意flight搭新版混搭得等。

Hui’s就建議單戴最正,一條貴少少上金金繩TQ已經好靚,用皮繩/布繩加珠已經好好,最多買多個輪做綁輪,唔買扣、錬又可以節省budget
Hui’s啲唐輪輪扣係幾正,不過自己carry唔到高肉
Good art 咩睇法 新手問
買鷲見去vinavast買啦,有實物睇
至於初入坑真係建議一毛一鍊咁砌左個base先
戴耐左睇多左知自己想要乜再慢慢升級仲好
一陣戴一排發覺唔適合,賣返出去又蝕一截就仲衰啦
vinavast 網好似冇舊版喎

E堆都係舊版,先金都見有舊版不過over你budget
素羽就冇,但你可以試下問有冇得訂
前排有返舊版爪羽,不過依家應該賣晒,舊版去得最快,不過建議你都係上去睇下摸下啲實物
我其實唔識點分,我一陣再研究下

最右係old version(舊版),
右2係flight version(最新版),
左邊2條係new version(第二版)
所以比較推薦買鷲見既舊版
會趕你走
v2真係唔知搞乜鬼
好撚正!!幾錢邊到入手
應該冇啦
好撚後悔
金閃電冇撚訂
好心痛
幾年前
依家真係難搵
除非撞到有人放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞