有冇巴打有玩開銀器?(20) 光復香港 時代革命

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
主要討論各大牌子銀器飾物
希望大家搵到自己鍾意嘅銀器

各牌子羽毛比較圖

各牌子大鷹比較圖

Goros 只建議自行前往日本東京本店購買

Ken Kikuchi 香港無代理 可以搵台灣代理買 : Dawn Rise 昇日屋

Taro Washimi 香港有代理 : Vinavast

Legend 香港有代理 : Dress Code Silver Hong Kong

First Arrows 香港Take 5有賣

Horizon Blue Silver Studio 香港有代理 Horizon Blue Silver Studio - Hong Kong & Macau
同時台灣都有代理 : Zerockstudio
(有部分巴打反映香港Horizon blue代理為藍店,而訂貨與收貨期大有出入!
「落訂前話半年到貨,實際收貨期一年」
建議考慮入手既巴打自行衡量

TADY & KING : 可以上樂天/日本官網用集運自己買

Albatory 香港有代理 : Vinavast,亦可以係instagram搵本人買

Bluehawk 冇代理,可以係instagram搵本人買
(據部份巴打反映因目前工作量比較大未能接受新訂單)

以上係比較常見牌子
銀器牌子眾多 未能盡錄

如果大家有興趣 香港本地有兩間鋪頭 分別係 Vinavast 同 Dress Code Silver Hong Kong.
呢兩間鋪頭都有代理唔同牌子既銀器 日本同埋西方都有 有興趣可以抽少少時間上去望望

綁輪方法 :

皮繩/銀珠/各類琉璃珠 購買地點 :
基本上淘寶有齊你所需要既野
深水埗 美藝華空心銀珠
大南街 有琉璃珠及皮繩
古布繩 : 百川

咁多位麻煩睇一睇先 有咩唔明再問

各位巴打有意見/有野想加 呢個頭POST可以再改

(credit to 膠膠膠膠巴)
歡迎各位放自己果Set銀器上黎 交流交流
見冇人開,開左先
Pish
支持香港Goros本店 d1
各位師兄手鈪有咩牌子推薦?幾有興趣買返隻三角鈪玩下
三角鈪黎講,我覺得Larry smith、Hui’s同dear blossom都正
木杉都靚架同Hui‘s都係香港職人,支持本土
我都想買鈪
諗緊legends定hui
睇下睇下keep koichi都幾好
買左7mm銀珠 條3mm鹿皮繩隊唔入 點算好
鍾意邊隻
就買邊隻
讚咗咁耐大家都係用心欣賞
你諗下咩意思?
咩牌子都有人玩嘅
睇啱 真係鍾意咪買
最緊要自己戴得開心
我覺得都係睇你鍾意咩毛型
我自己鍾意legends 有條素羽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞