[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(57)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
同埋建議直上 ALS
有諗過舊裝 Air King
同埋想買 Day Date 1803
其實睇你鍾意邊個個樣多啲
GO無雪花面,
spring drive 個機械結構何嘗唔係係獨一無二
ALS要食好耐草
今日忍到手咁叻仔
除咗仲有更大目標之外冇其他原因
粗兵字面係幾型 可惜以前出勁細size
Group B
不能同意更多
香港太少人識得欣賞vc
其實我都唔清楚 how about air king 14010#diu
行完一轉廣華街
走得甩冇跌錢... 善哉善哉
係咪搵gs
其實係睇撈
發現撈多過 GS 好多(好似得一間賣 GS)
其實嗰度邊個位多 GS 賣?好少過去
網上有見到隻 Air King 5500 幾靚,但見到實物後又好似一般
反而啲 1803 真係吸引
其實我都唔清楚 how about air king 14010
新手正路係seamaster300,牌子好機芯凖,小王子用7750,無其餘兩隻咁抵買,同黎緊會流行番細少少嘅表,GS同spring drive都係好野,但牌子只有表L會明,售後服務同普通精工無分別...
我好欣賞架 買唔起咋嘛
Vc啲二手真係好抵買
下隻想入返隻oversea gen1
其實有好多牌子都好underprice
之前係carousell見到隻雅典18k大明火法瑯連金帶都係四蚊左右 咩世界

利申得兩隻負皮撈
靚野係要身體力行支持下既 好多人俾’經典’呢2隻字限死左自己,經典同靚野大部人都會揀前者,前者俾人感覺穩陣D大路D,變相後者冷門D越黎越少人欣賞,更加唔好講想保值果啲
我反而覺得佢個十二邊形bezel 有啲怪
戴上手唔細㗎
條帶勁粗
錶盤下面仲有一層六角形
個字體好正
不過我中意新錶帶多啲
覺得 bezel 唔靚
舒麥加以前唔識欣賞,宜家越睇越靚
今日換左條弧形既膠帶,仲正
有d錶只適合排一手,如PP aquanaut, nautilus,因二手炒價仲貴
另一d唔介意二手的話真的好抵玩,如vc, als等,一手貶值一手玩家食左,二手抵
我夠想買雙逆跳 patrimony 啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞