[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(57)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
有無巴打知道
開得果個位就應該唔會伏既,只係有賣貴既
兩個1 蚊錶聽落好似都唔係好幼咁
去BT試上手囉, jlc 同iwc 都歡迎人白撞
搵次白撞下葡計同master control calendar先
想搵咩錶 留tg

今日咁啱戴負皮
16.5cm 手腕戴39mm 369 214270
參考下
好正
如果係only watch就新Oyster,有多幾隻換就JLC Ultra Thin, 落大雨都有隻鋼頂一頂。

IWC手幼於唔好喇。
始終覺得14270木村369最最經典
又爆大雨

舊錶試防水

大家覺得hublot定隻zenith好d
想入隻呢種樣既簡樣面既錶
但唔夠錢入ap
zenith!
藍面好正, 依隻少人講,但係intergrated bracelet加埋藍面依個combination唔係間間廠都有
你都可以考慮下舊款 IWC ingenieur 例如3227

真正 genta 血統
3227而家咩價?

呢類既rolex oysterquartz或者Omega constellation都可以考慮, Bvlgari Octo都靚仔
唔止小人講 行過ad都好似唔多見 多數擺透面個隻 但個隻太花
無留意呀,已經一隻 zenith defy 21, 一隻綺年華 Royal Kontiki, 仲買隻差唔多嘅 ingenieur 好似太顛

咁樣睇落又好似唔太差
我諗rolex停出黑白面op嘅原因應該係想焗啲想要黑白面嘅人去買dj
如果拉絲紋要打磨係咪最好都係搵返錶行?
其實黑冇停到,亦係原本嗰隻黑
真正停咗係白色
嗰隻白色 OP 將會成為 simplicity Rolex 嘅經典
白面op真係好靚
簡潔,公整,對稱
靚,但44mm太大隻

同埋見你ti錶圈花痕好明顯

另,有冇ching有留意zenith新出shadow
啲光線角度啱就咁顯眼
實際睇就同鋼殼差唔多
我在臉書睇過下 shadow 嘅相
不過我一直都麻麻哋啲全黑錶
下個月想買錶 諗緊Moonwatch定Seamaster
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞