見到隔離有條純情毒撚比Osmium果班agent撚,真係好好笑

79 回覆
38 Like 1 Dislike
識親it 佬都好醒目 有啲講嘢仲叻過sales
多數講嘢困難係啲做it support
間嘢好撚狗,之前經佢in咗三份,有一份好快出咗offer,淨係俾一日時間人考慮,問佢其餘兩份進度如何,又借啲易唔答,擺明想我快撚啲take咗第一份,佢就快快趣收錢
當人韭菜
醒起我都串過呢間野啲agent
同你講乜野疫市轉工彎道超車
我同佢講我公司呢個疫情賺到笑,轉工黎做乜?
佢串我你公司賺錢又唔係你賺
結果我回佢一句:起碼你冇生意比人裁都未輪到我!!
之後佢就收左皮
其實點解會喺linkedin send啲語氣咁輕佻嘅cold msg
話明西match
毒撚唔識拒絕人
agent仲要好串
諗起幾年前有個agent介紹份工比我
佢電話講嘅JD係我做開果範,點知去到interview先知係in其他野
比人問到我口啞啞勁樣衰
(例如本身係programmer點知個agent呃我,去到先係network嘅工黎)
啲IT agent係咪以為讀IT 就識曬所有野
最衰唔記得間公司叫咩
呢啲實要屌
搵工旺季輕輕一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞