見到隔離有條純情毒撚比Osmium果班agent撚,真係好好笑

79 回覆
38 Like 2 Dislike
一睇就知係spam mail啦
唔洗咁應真喎
就好似交友app咁條囡同你講你靚仔過劉華,然後問你攞相睇一樣
你估你真係咁靚仔?只係為呃你啲錢
其實見到agent用中文已經可以pass啦
linkedin 唔係個個agent都係咁架咩
同一個模改個名就係咁send出去撒網
次次問佢地拎jd就唔清唔楚 一係硬要你電話打俾你
咁都有人信
我都唔明做乜係都要講電話先
班人係office想扮工?

it成日轉工,你做得好好睇睇 大把生意啦

我上次做個份 個agent只係forward我過去,最後做得成 佢就賺咗唔多十皮

成個傻仔咁大海撈針做咩姐
要屌既位係個agent好無禮貌

agent做既野係matching,真係唔係下下一野放晒job ad出黎叫你見(俾十個你睇好味?你咪又係唔知揀邊份)
如果佢冇了解過你需要d乜同識d乜就隊個job你見,佢就係唔pro,亦係浪費大家時間
當然,亦好多agent係九流只係想跑數,做野拿西乜都唔識不負責任

如果係想搵工,咪簡單講下自己識d乜同埋想要D乜(俾底線佢,below底線唔考慮,但要分清楚咩係nego咩係唔negotiable),IT呢D 最易講啦,禮貌d覆大家開心。
唔係想搵工就唔洗理agent俾假希望佢直接say no,佢只會煩住你

利申:前agent
俾(未來)錢買時間同方便
趕住想轉的話你pushy過佢啦
linkedin 唔係個個agent都係咁架咩
同一個模改個名就係咁send出去撒網
次次問佢地拎jd就唔清唔楚 一係硬要你電話打俾你
咁都有人信
我都唔明做乜係都要講電話先
班人係office想扮工?

it成日轉工,你做得好好睇睇 大把生意啦

我上次做個份 個agent只係forward我過去,最後做得成 佢就賺咗唔多十皮

成個傻仔咁大海撈針做咩姐
俾(未來公司)錢買時間同方便
趕住想轉的話你pushy過佢啦
好似話同人講電話係其中一個kpi
所以電話都要跑數
唔同意,如果講得多 但實際成功率低 個kpi咪柒
agent問你地人工會唔會答

遇過個on99既,打黎懶熟咁問我個位係咪perm,又話:哇 好正喎

又想套我人工,發神經
點解LinkedIn會有人用中文

作大啲fake佢
我覺得係個agent比佢撚多d
依家全世界都知個agent 同間野幾咁戇鳩
係咪都話你fit
明明我根本係做啲19野,比份中層嘅job我
跟本大把亂黎
同意, 但如果係咁就唔好一開始話咩有份工好match啦又唔怪得人屌柒個agent 喎
所以先有呢個post😂個agent 水鳩人
水鳩人比人屌好正常
但係仲要港女格到屌返人咁就真係發神經
個agent明顯有問題,醒既都唔會咁樣做生意根本倒自己米

又係果啲FG學人做agent
係咁鳩流流架啦
收過同一個message
班 agent 個 profile pic 背景全部一撚樣
CLS
外國讀書打中文?
一睇就知野雞大學
LinkedIn好似比左錢就有9 send功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞