菲林機入門推薦

98 回覆
2 Like 7 Dislike
其實幾部都幾正
係成日會有小小問題
又輕又平,支鏡頭都幾滿意
Gs645/gs645s/ga645都玩過
部部都有小小野壞過
Gs果2部自己維修到
Ga果部搞唔掂
gs645垃撚圾,個快門整極都壞
佢個結構極易爛

買部電子垃圾GA反而仲少伏
新手由point and shoot想轉單反 去kobo 買左部pentax mv1 後悔
kobo

抵死
叫你睇下機姐 冇話叫你係果到買
第一次去淨係買菲林,覺得啲staff幾nice所以第二次去佢到買機。間間俾人話都黑店閪店,用ebay更加驚,唯有鬥邊間無咁黑囉唉。
係呀最醒係你啦~純粹分享下經驗俾人參考想少啲人中伏都唔得,唔係個個都有心機時間係到爬曬文㗎嘛。啲人又淨係識話邊講唔好話人on9但係又唔比啲建設性嘅意見,社會咪停滯不前囉。
kobo出晒名黑架啦,自己唔做功課唔爬文係抵死
645 又唔怕大部 又想價錢入門啲
可以諗下 bronica etrs
好抵玩
佢有冇跟支雜牌135mm 比你
變焦雜牌牛肺
Etrs好用呀又輕便,支持
我偏好66,s2a 同sqai 正👍🏻
S2a 啲暴力上片真係好過癮
又要黃店
又要新手
又要價靚
太子 Classical
玩耐咗識check機識價就東昇

幾乎所有舖頭
連登囝都話喺黑店
classical 兩公婆態度西撚到
我同我班fd瀨撚晒嘢
以後唔會上去 唔阻你發達 thanks
巴打會唔會講多d? 我有個fd最近上去幫襯又話態度幾好
屌你老母咁你仲唔快啲幫襯遊樂場
咪撚戇鳩啦
有料師傅都冇Classical老闆態度咁乞人憎啦
你睇下達叔 余師傅 有料有禮貌有服務
橫掂都要俾錢 點解要受佢兩條撚樣氣先?
黃就大撚晒?
低級打手衝出嚟柒
Classical開機整唔到都要收$100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞