其實依家啲中學生仲興唔興hi-tech c

463 回覆
690 Like 18 Dislike
以前中學好興用墨水筆 十個有八個都係hi-tech c/uniball/無印啫喱筆

但屌你老母啲墨水筆又貴仲要跌一跌就漏墨斷墨

出到黎做野之後都係用返最平嗰隻就算

Jetstream 世界第一
當年買左十幾支g2 備戰dse
pilot g2同無印係唯二點跌都唔斷既墨水筆
屋企仲有中學用剩既兩盒hi tech c 0.4 black 芯
大學final 都靠佢
無印係幾正公司附近新開左間早排都買左枝
一跌地下心都痛埋
好似賭大細咁搏佢仲寫唔寫到
完全一樣
中學返學用hitech c
考公開試轉咗G2 感覺安全啲無咁易斷
但其實墨水筆好on9 本書啲紙令面少少都好易花

依加公司都係用最cheap呢款
但其實的確係幾可靠

呢排自己用bLen幾好寫 爽快
我仲記得我讀中學果陣hi tech c係 $13

我通常買番黎嘅第二日就會因為放枝筆係書上面而碌落地下
pilot G2. 不二之選
我中學都好中意用g2
但有一排唔知係咪買左幾枝質素差嘅筆芯 寫咗無耐就斷墨
筆芯仲會彈埋枝鐵線出黎 想救番筆都唔得 唔知有無人都試過咁
果排買筆買到我窮 搞到我有一段時間都唔敢再用g2
升u之後先用番啲cheap筆
我仲用緊hi-tech c 情意結
有冇人同我一樣由中學到出黎做野都係鍾意用最平果種圓珠筆
有冇人用energel
見佢出晒唔同款 成日忍唔住一套一套咁買
好有畫面易花呢個又係on9
中學啲教科書用墨水筆寫唔會乾
又難用塗改液/塗改帶
Dr grip
咩係圓珠筆 原子筆
普通原子筆 唔係墨水果種
Acroball 好用過hi tech c 同g2
咁咪最平嗰嗰原子筆乜嘢最平嗰種圓珠筆
圓珠筆
原子筆
hi tech c +1

寫字樣衰,用0.4 啲字幼啲感覺好睇啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞