[補習JJ入]究竟私補幾錢先係公價

98 回覆
2 Like 7 Dislike
一個小四 全科$100 究極hea因為佢底差 (一星期四日 每次兩小時)
一個小六 淨數$100 底好 (一星期一日 每次1.5小時)
以為幫人補世史都200
補緊小一 $120
每次上到去都係鳩hea多
補過小三小二 都係$100/hr
中四淨數 $150/hr

而家幫個朋友個妹補中三$100/hr
唔同家底唔同範疇收唔同錢
自己補緊 450$ 1hr 英文 但我成人
自己補緊 450$ 1hr 英文 但我成人

細路易教啲所以平啲 正常
點解唔靠自己溫

私補偏遠少少就算小學都收150以上

中三或以上要全科130起跳 專科120 英文200
中二 math 200 個半鐘好似太低
遲d佢升班點開口講加價好
Hku math
210/1.5 hrs 中三
250/2 hr 中二
190/1.5hr 中二 收少左
270/1.5hr 中五
225/1.5hrs 中四

因為補習真係好hea 基本上120/hr up 都會收 經中介就150 up
誤人子弟唔洗樓主倒貼都已經有賺

唔明你想表達咩
中二 math 200 個半鐘好似太低
遲d佢升班點開口講加價好
Hku math

jupas係咪無得直接揀hku maths 要入有咩方法

以前讀u補開半山有錢人既小骨友平均都400-500一堂

點搵

點搵

一開波靠中介溫港島豪宅區,之後叫家長介紹,小學會容易啲
小學生$100啦
初中$150
高中$200

agger
點解大學生私補可以收250/300一個鐘
去補習社都係4,500一個月4堂

諗下人數同互動性啦

但人地有好齊料嘅筆記...

1.補習社多人呀嘛,咪可以開平吸客

2.齊料嘅筆記又如何? 好多私補學生都話睇唔明補習社嘅筆記要問我
有間屋做補習社(朋友例子)
最fatfat係補小學學生,有個fd老母開補習社,求其check下功課溫下書,收佢地每個月4千零,補10個都fatfat,聽佢講只要唔超過29個就唔洗申請牌。

仲有個好處就係根本唔需要睇你係咪大學生,D家長主要係想你幫佢凑仔睇功課。

上門補習(兩大學生)
補中學最好,至於補低form定高form邊個好就兩睇。想無咁大壓力既,補低form,一對二一對三,每個收150一個鐘。;想搵多D既,一對一補專科,收幾多睇返你讀咩科,不過識親都起碼2 300起跳

上門補習(非二大)
是撚但啦,由家長開價無得還價,唯一決定權就係你可以唔補

利申 非二大
有間屋做補習社(朋友例子)
最fatfat係補小學學生,有個fd老母開補習社,求其check下功課溫下書,收佢地每個月4千零,補10個都fatfat,聽佢講只要唔超過29個就唔洗申請牌。

仲有個好處就係根本唔需要睇你係咪大學生,D家長主要係想你幫佢凑仔睇功課。

上門補習(兩大學生)
補中學最好,至於補低form定高form邊個好就兩睇。想無咁大壓力既,補低form,一對二一對三,每個收150一個鐘。;想搵多D既,一對一補專科,收幾多睇返你讀咩科,不過識親都起碼2 300起跳

上門補習(非二大)
是撚但啦,由家長開價無得還價,唯一決定權就係你可以唔補

利申 非二大

希望入到cu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞