25歲仔墮斃父抱屍哭叫:「佢隻手仲暖救佢吖!」

202 回覆
23 Like 21 Dislike
香港咁既環境, 只會愈黎愈多人痴線。
如果成日睇新聞睇埋d 高官係度離地9up 仲容易痴線
個老豆好易痴線
長沙灣海麗邨發生墮樓案,晚上8時許,一名25歲男子趁無人在家時,在海暉樓住所廁所位置高處墮下,跌在大廈對開空地位置,街坊發現報案。救護員趕至現場,證實男子已當場傷重死亡,警員事後以帳篷將遺體遮蓋。

約半小時後,家人接獲通知,返到大廈樓下,其中死者父自電梯大堂衝出,掀起帳篷,一邊撫屍搖晃,一邊嚎哭大叫:「仔你做咩咁做呀?…… 我個仔嚟㗎,佢隻手仲暖㗎,你救佢吖,你救佢吖!」在旁警員見狀,立即上前制止,並將他帶到一旁。

至晚上10時許,約8名親友到場認屍,其父再次情緒激動,上前搖動屍體,警員又上前阻止,情況混亂。據悉,死者從事渠務工作。事件中,一名女街坊因看到男子遺體感不適,需送院治理。

不贅
點解會咁㗎
救佢呀,佢隻手仲暖㗎

阿爸頭都白晒,似係老來得子
畀黑警挾住,成個人軟撚晒,手搖搖,應該真係會接受唔到痴左線
有 d 人成日話人怨父母
叫人唔鍾意就死左佢
而家死撚左咪又俾人屌自私

都唔知咩事 一陣又成班集體炒車
好似之前MEGABOX跳樓果個咁
報出來話有腦癌

咁佢真係好撚97痛苦的話 係仲有能力自殺果個moment 唔通唔死呀?
有仔女就知幾心up
幾辛苦日做夜做就係為左個仔

有仔女既會員見到連登中學雞講到自殺唔係壞事仲心up

冇戴妖.gif 算畀面

第日班仆街做左老豆就知
當個仔係寶,個仔就當老豆係草
有人話窮就唔好生,生左出黎咁係咪唔要你?
明知自己窮都搏老命去養大你,你明唔明係幾難做到
有仔女就知幾心up

冇戴妖.gif 算畀面

第日班仆街做左老豆就知

所以呢個世界咪有安全套囉
有仔女就知幾心up

冇戴妖.gif 算畀面

第日班仆街做左老豆就知

窮又唔用安全套 好似d非洲人咁
想自殺果啲人應該睇下啦
你自己就解脫
但屋企人傷心更難受

淨係識叫人諗人地感受 你有無諗過想自殺既人既感受?

自殺係自私行為

迫人生存又唔自私咩

點解要為他人而活 唔想人傷心就迫自己承受痛苦生存落去
咁對自己都好殘忍

無錯
屋企人又點
人就係自私架啦
生死關頭先黎講大愛?
就算死者好愛佢屋企人
佢屋企人好愛佢
咁又點
唔夠彌補到佢嘅痛苦就係唔夠
其他人講咩都好簡單
但受緊苦嗰個係佢呀屌
你估佢老豆會怪個仔咩?
唔會呀
佢老豆會怪自己畀唔夠愛佢個仔
就算會
都只係證明佢諗自己多過諗個仔
想自殺果啲人應該睇下啦
你自己就解脫
但屋企人傷心更難受

自殺係自私行為

迫人生存又唔自私咩

咁對自己都好殘忍

無錯
屋企人又點
人就係自私架啦
生死關頭先黎講大愛?
就算死者好愛佢屋企人
佢屋企人好愛佢
咁又點
其他人講咩都好簡單
但受緊苦嗰個係佢呀屌
你估佢老豆會怪個仔咩?
唔會呀
就算會

無人話個仔唔痛苦
但佢一跳只能說佢老豆就要帶住呢個傷痛到死一刻
得罪講句 叫個想死之人諗下屋企人真係本沒倒置,會感受到愛既人就唔會尋死啦。
想自殺果啲人應該睇下啦
你自己就解脫
但屋企人傷心更難受

自殺係自私行為

迫人生存又唔自私咩

咁對自己都好殘忍

無錯
屋企人又點
人就係自私架啦
生死關頭先黎講大愛?
就算死者好愛佢屋企人
佢屋企人好愛佢
咁又點
其他人講咩都好簡單
但受緊苦嗰個係佢呀屌
你估佢老豆會怪個仔咩?
唔會呀
就算會

無人話個仔唔痛苦

係架
但係要為左其他人唔痛苦而自己痛苦到想死都要忍
真係好慘好悲哀
有仔女就知幾心up

冇戴妖.gif 算畀面

第日班仆街做左老豆就知

唔係難唔難問題。。
係父母本身就有責任畀到仔女良好既環境,教育去成長
作為父母都唔好自己都照顧唔到,日後成為仔女既負擔。。。
唔係一句話難就大哂,
難既就即係你連你自己都唔係好識做人,
自己都顧唔掂,就咪撚去學人生啦。。。

當日佢識諗既
打個飛機射落廁紙度
咪唔會有今日既痛苦
明知自己冇錢冇能力仲學人溝女生細路
咪累撚左個細路囉…

btw rip

利申 廿幾年a0 冇諗過結婚

自殺係自私行為

迫人生存又唔自私咩

咁對自己都好殘忍

無錯
屋企人又點
人就係自私架啦
生死關頭先黎講大愛?
就算死者好愛佢屋企人
佢屋企人好愛佢
咁又點
其他人講咩都好簡單
但受緊苦嗰個係佢呀屌
你估佢老豆會怪個仔咩?
唔會呀
就算會

無人話個仔唔痛苦

係架
但係要為左其他人唔痛苦而自己痛苦到想死都要忍
真係好慘好悲哀

咁樣講你啱,只不過想諗埋個老豆啫,死者生前同佢老豆呢刻嘅痛苦相比我估不相伯仲
點解會咁㗎
救佢呀,佢隻手仲暖㗎

阿爸頭都白晒,似係老來得子
畀黑警挾住,成個人軟撚晒,手搖搖,應該真係會接受唔到痴左線

睇落六十幾歲 個仔廿幾歲
40歲生仔叫老來得子?
😞😞唉 可憐 節哀順變
Rip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞