扶手吊環劣評似「吊頸」 港鐵擬重新設計全面更換

81 回覆
30 Like 8 Dislike
以前嗰種吊波最好,又食力又好揸,之前個吊環架車一轉彎根本食唔到力,仲要啲聲勁難聽 依家用膠帶仲on9 揸都已經唔舒服
啲櫈仲撚衰啦 著西褲坐 好似sir滑梯咁 坐一個站重新整理一次個座姿
仲頂住頂住舊尾龍骨 好似輕鐵舊式果款圓圓地咪幾好
反正我係咪都唔會掂,啲人new完鼻屎去完廁所唔洗手都揸落去,唔好咁樣衰就係。
重新設計 訂製 拆 裝
雙倍價錢 劣質貨

唔係點比支那cap 水
雲海fb:

其實想講講,這兩三個星期我在處理港鐵新扶手問題。其實原本我一點也不覺得有出錯!是朋友的老師託人找我去反映問題,原來南港島線、馬鞍山線,車廂內扶手對於好多殘障人士是相當不受力,而他們曾經向港鐵反映,但得到hea回覆!ok, 我來吧!而我亦都親身去嘗試使用這些膠帶扶手!發現除了新線,舊線原來也新扶手,發現原來確實頗難受力!亦都可以聯想到,若果是老人家持拐杖、孕婦等用這些新扶手是有點問題,也會出現安全隱患!於是乎我就致電港鐵問清楚發生乜事,最初港鐵同我講話新扶手係有專門嘅團隊同事係負責設計,應該係諮詢過相關殘障人士團體,但我問極都不肯告訴我邊一個港鐵小組負責、邊個同事負責,亦都唔肯講諮詢過邊個團體,佢話幫我查!復活節過後,我再同港鐵問清楚,最終佢哋承認其實新設計無詢問過殘障人士團體!而新設計目的,其實只係為咗方便吸引更多人走進車廂中間位置!雖然我不知道這個邏輯在哪裡! 經過幾輪周旋,港鐵正式答應我,公司已經決定,重新設計方便殘障人士老人家及孕婦受力的設計,新舊車廂日後將會取代此膠帶型扶手! 不過我逼緊佢交出時間表,幾時換曬新設計,並我要過目!炸兩俠報告完畢!

雲海呢個煩膠真係好撚執著 痴線
政府都怕左佢

幾欣賞佢 會做下追擊手

垃圾港鐵hea覆小市民
好撚柒
特登用膠帶
比你地屌完
再轉番正常果隻
好似好聽市民意見
一開始就多舊魚
特登用膠帶
比你地屌完
再轉番正常果隻
好似好聽市民意見
一開始就多舊魚
呢款唔知點解我成日頂到頭
而且仲要黃曬 勁核穾 一眼望過去都見無人敢揸
雲海

投訴王真係好屈機
妖跟大陸design擺明想同大陸連成一線
柒撚到
雲海fb:

其實想講講,這兩三個星期我在處理港鐵新扶手問題。其實原本我一點也不覺得有出錯!是朋友的老師託人找我去反映問題,原來南港島線、馬鞍山線,車廂內扶手對於好多殘障人士是相當不受力,而他們曾經向港鐵反映,但得到hea回覆!ok, 我來吧!而我亦都親身去嘗試使用這些膠帶扶手!發現除了新線,舊線原來也新扶手,發現原來確實頗難受力!亦都可以聯想到,若果是老人家持拐杖、孕婦等用這些新扶手是有點問題,也會出現安全隱患!於是乎我就致電港鐵問清楚發生乜事,最初港鐵同我講話新扶手係有專門嘅團隊同事係負責設計,應該係諮詢過相關殘障人士團體,但我問極都不肯告訴我邊一個港鐵小組負責、邊個同事負責,亦都唔肯講諮詢過邊個團體,佢話幫我查!復活節過後,我再同港鐵問清楚,最終佢哋承認其實新設計無詢問過殘障人士團體!而新設計目的,其實只係為咗方便吸引更多人走進車廂中間位置!雖然我不知道這個邏輯在哪裡! 經過幾輪周旋,港鐵正式答應我,公司已經決定,重新設計方便殘障人士老人家及孕婦受力的設計,新舊車廂日後將會取代此膠帶型扶手! 不過我逼緊佢交出時間表,幾時換曬新設計,並我要過目!炸兩俠報告完畢!

啲櫈仲撚衰啦 著西褲坐 好似sir滑梯咁 坐一個站重新整理一次個座姿

點止西褲 是但著條褲都會sir 落去 以前d 櫈好坐好多
人體工學
符合吊頸用
啲用色可唔可以consistent少少
又鮮紅又鮮黃 無啦啦加隻淡藍色 屌

睇死係大陸設計
GDP gogogo
香港人呃錢又俾人呃走咗
又係你呀!陳生!
用返假鳩唔好咩

最好係呢種吊波,又硬淨又舒服,又唔會有人玩吊環

司機同志
https://youtu.be/RCaQXiR1yGo
用返假鳩唔好咩

最好係呢種吊波,又硬淨又舒服,又唔會有人玩吊環

司機同志
https://youtu.be/RCaQXiR1yGo

嗰時座位頭頂條杆都有裝吊波扶手
後來大翻新換紅色手挽就只係裝中間
廢鐵
矮撚先會用

依個真,咁撚滑都唔知為咩
港鐵既錢咁就洗左
雲海
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞