扶手吊環劣評似「吊頸」 港鐵擬重新設計全面更換

81 回覆
30 Like 8 Dislike
重新設計 訂製 拆 裝
雙倍價錢 劣質貨

乘機加價,生產力因素不是空談
又可以加車費
用到好痛
見到都唔想用 完全唔好揸
用呢D不如用返N年前果D黑色波波

我覺得冇吊環咁好
揸到好攰
屌 又要洗錢啦
啲用色可唔可以consistent少少
又鮮紅又鮮黃 無啦啦加隻淡藍色 屌
有班mtr狗樣死撐隻扶手外國有人用
坐住個腦定坐住對手
用返假鳩唔好咩

最好係呢種吊波,又硬淨又舒服,又唔會有人玩吊環

好冼手
又可以加車費

重新設計又要加價
支那製嘅垃圾係咁上下啦
雲海真係屈機

我愛雲海
隻色柒到仆街
雲海fb:

其實想講講,這兩三個星期我在處理港鐵新扶手問題。其實原本我一點也不覺得有出錯!是朋友的老師託人找我去反映問題,原來南港島線、馬鞍山線,車廂內扶手對於好多殘障人士是相當不受力,而他們曾經向港鐵反映,但得到hea回覆!ok, 我來吧!而我亦都親身去嘗試使用這些膠帶扶手!發現除了新線,舊線原來也新扶手,發現原來確實頗難受力!亦都可以聯想到,若果是老人家持拐杖、孕婦等用這些新扶手是有點問題,也會出現安全隱患!於是乎我就致電港鐵問清楚發生乜事,最初港鐵同我講話新扶手係有專門嘅團隊同事係負責設計,應該係諮詢過相關殘障人士團體,但我問極都不肯告訴我邊一個港鐵小組負責、邊個同事負責,亦都唔肯講諮詢過邊個團體,佢話幫我查!復活節過後,我再同港鐵問清楚,最終佢哋承認其實新設計無詢問過殘障人士團體!而新設計目的,其實只係為咗方便吸引更多人走進車廂中間位置!雖然我不知道這個邏輯在哪裡! 經過幾輪周旋,港鐵正式答應我,公司已經決定,重新設計方便殘障人士老人家及孕婦受力的設計,新舊車廂日後將會取代此膠帶型扶手! 不過我逼緊佢交出時間表,幾時換曬新設計,並我要過目!炸兩俠報告完畢!

呢隻膠環用左半個月都無就黃晒啦
屌次次見到都屌左聲 柒撚到咁都照用
難揸到on9
又可以買過批了
用返假鳩唔好咩

最好係呢種吊波,又硬淨又舒服,又唔會有人玩吊環

好冼手

成日見到有人撼到頭
申: 撼過 真係好撚痛
我愛雲海

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞