MSI Laptop 係咪特別易壞

210 回覆
8 Like 31 Dislike
我用gs66 875h+2060s開boots可以接受
我講得唔好,佢啲燈唔係完全唔著,係某啲顏色顯示唔到,暫時有4粒keyboard係咁。
佢大大隻字寫自己用steelseries rgb keyboard

但我台機用緊的steelseries keyboard + mouse 都無發光問題
好似好多巴打壞呢樣
其他牌子既Gaming laptop係咪都係咁
好嘈 巴打長戴headset ?
是,air pod
嘈係我地日常用家先明白,但其他牌子嘅機係咪都一樣要好勁風扇先壓得住2060 9750h?
正常size GP 系列 玩fall guy 120hz 都會開行風扇

如果要求效能就唔好要靜
要靜就買低功率版 notebook
部GL63 8RE就來用左兩年,除左個mon有達印外都無問題,之前仲要唔小心跌過部機落地下兩次,搞到有一邊崩左同個殼有條裂痕
其他牌子係咪都係咁

但我部GS係誇張到連開firefox 開zoom都可以勁嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞