MSI Laptop 係咪特別易壞

210 回覆
8 Like 31 Dislike
我用過
gs70
gs72
gs65 - 8
gs65 - 9
gt75

除左gs65 動手換風扇之外
好似無發生過問題
個steelseries rgb 發光有無問題
因為我部gp 就係中左 有啲key 唔識出藍 綠光
變左我想set全白光 有啲key係出唔到
MSI / 其他牌子有冇得好似Apple care咁續保
係咪d環境問題
濕熱地方好易死

利申: 買左2部msi laptop用到開始覺得慢換新機都未有問題
notebook打機就係咁on9架啦 長期溫度高
已經著唔到機
可能啦
不過我屋企幾通風 冇試過潮濕到牆/地板出水
路過見到呢一款keyboard 竟然由GT72到呢代都仲用緊sosad

我之後買多左部GE62 呢塊垃圾keyboard係兩年保養入邊係75%時間都係壞撚左 臨過保先換到塊正常

之後我新個部Alienware都有類似問題 但係打電話call人同拎上代理個用戶體驗真係差9皮

用得msi真係要有壞keyboard既心理準備
GE63 開心使用中
個keyboard 操作係無問題 只係rgb 燈有問題
所以先覺得因為咁 拎去整好煩
其實係咪可以去Felton 度搵到幫手清塵?
可以
底價$500
免費喎on9
有保 多塵影響運作先係
仲有把口可唔可以咪咁臭
我想買modern 14 B4M 但上網完全唔見有review, 完全唔知得唔得, 伏唔伏
跟手見到你哋話msi薄款唔好買
有冇人指點迷津
最緊要有保養 同埋衡量下萬一部機出事 你有冇時間同心機整
保養係有 我係奇怪點解網上冇review 定係因為冇人攞msi做文書機
我見佢八核都6千幾好似唔錯
你可以去隔離notebook post問下

我實答你唔好掂MSI Laptop
咁同女仔講野要開boost mode
Modern 14 不是電競系列 比唔到comment
輕薄執圖用慳電版u 應該無問題

但gf gs 系列用h系高效u 如果要來打機 一定好快熱 我自己用過一星期gf 系列 打bf v 10分鐘keyboard 就熱
屌我都試過,個代理仲串柒柒咁話我係咪亂咁用,3日就死左機,葵興果兩條肥尻真係想中尻佢,澳牛伙記咁撚樣
Felton ? 頂佢漢科又唔做代理 但係我又見漢科有入msi 非電競機賣
依家拆開AMD Intel代
Felton攞到Intel機代理權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞