MSI Laptop 係咪特別易壞

210 回覆
8 Like 31 Dislike
部P65 (i7-8750H + 1070Q) 用左年半已經壞左兩次 上次燒底板 今次燒顯卡chip

代理啱啱打黎話要有心理準備 維修費要$9000
係咪部部MSI Laptop都咁易壞我平時用黎執相 偶然打下低要求既廢game
留名
已經冇郁過clock同voltage
巴打係咪苦主
我都壞過MSI板+display
整要9000不如買新
A15 4800H+2060 都係呢個價
仇人機黎
依家機都開唔到 同佢一樣

https://www.reddit.com/r/MSILaptops/comments/ca6zm2/msi_gs65_8th_gen_not_turning_on_help/

睇reddit都幾多人係咁
著機之後著橙燈 跟住冇畫冇反應
用緊P65 9代
等工廠報價再決定

睇中左ASUS Proart Studio Book US$1999
巴打講呢部都抵喎
前日我却gf75 thin 自動熄機,而家冇事
以後唔會再買MSI Laptop

見佢檯機零件咁好以為實冇事
其實如果要9000維修費係咪買過會仲好
巴打部機最後點 整左幾多錢
呢部做野用
記得錫住部機黎用 唔好俾佢熱呀震呀
玩廿鐘電腦就要俾隻眼休息下
記得錫住部機黎用 唔好俾佢熱呀震呀
玩廿分鐘電腦就要俾隻眼休息下
部P65 (i7-8750H + 1070Q) 用左年半已經壞左兩次 上次燒底板 今次燒顯卡chip

代理啱啱打黎話要有心理準備 維修費要$9000
係咪部部MSI Laptop都咁易壞我平時用黎執相 偶然打下低要求既廢game

呢部做野用
好少打機 依家都係攞黎做野/同人開會

將來會執返相
啱呀
但係我再買過部都要US$1500-2000
報左價再算
顯卡晶片就放過我啦巴打平時我會講返graphics

btw 之前有場罵戰騎劫左某個po講顯卡係咪蝗語
最後睇正負皮結果 好多人都唔覺顯卡算蝗語?
冇事咪好

不過記得做好啲散熱
失機無神會陰鳩你
我畫嘢會開cooler boost
佢衰在要自己開creator centre較 唔set cooler boost個風扇就唔識轉咁 又熱到仆街
但係只要一開咗就完全唔熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞