大雄其實係咪 NTR 左出木杉?

133 回覆
302 Like 4 Dislike
唯一解釋係叮噹太廢
根本冇改變到未來
根本靜宜個設定就係機心極重、求榮嘅女人

原歷史入面冇叮噹,所以佢根本唔會考慮大雄
如果係真愛,就算大雄有冇叮噹有冇錢,佢地都會一齊啦

只不過係而家有左叮噹,大雄就係靜宜reachable 嘅人最有實力嗰,所以先嫁佢
技安呢啲出面作威作福嘅
通常家教會好嚴

冇跟靜宜就變返好女仔
叮噹邪器之首 惡魔護照
技安響床邊睇實,大雄都係被迫
出木杉食過先俾大雄
連未來都係
咁似之前有套戲咁講
無論點改變歷史,歷史的洪流總會把事情改回來。
要發生的總會發生
或者係改嘅嘢只係who fuckin' care
所以無人捉
胖妹正好多
靜香似係冇咁長命生仔
45年後大雄果集
大雄個仔結婚果日,佢都係一個人用時光機返嚟見自己、多啦同靜香
反而唔係陪老婆
而且佢見到靜香仲好感動係咁講個仔結婚D野
所以D人估靜香未到55歲就死左,睇唔到個仔結婚
命運石之門:世界線收縮
如果係fate系列:抑止力,紅a會出場殺咗世修
靜香雞黎架
靜香,我要進來了
其實靜香早死個設定好怪
成年大雄身邊冇多啦
但成年大雄同佢個仔、孫都有時光機
正常靜香係唔會意外死,可以用時光機阻止
如果話病死,大雄明明有時光機識去未來搵多啦求救
要點樣既死亡方式先會連法寶都救唔到呢
佢可能係出木杉本人....
same thought
多田根本完美 光明正大追人
長澤本身多年來都鍾意mk仔 比哂位佢上
mk仔自己miss左n次機會
到最後先黎厚面皮開外掛搶新娘 我係條女就唔鬼理佢
靜香老公唔一定係出木杉,故事冇講

根據設定集
原先大雄+胖妹生六個仔女
其中一個生出金髮後代
金髮後代個孫係世修

改變之後變成
大雄+靜香,得一個仔,叫大助(個樣同大雄一樣,但性格似胖虎)
原先大雄果六個仔女變左胖妹同其他人生
然後雄助同胖妹個女(原本歷史佢係大雄個女,個樣同胖妹一樣)生出金髮後代
金髮後代個孫依然係世修
(大助喺原先歷史唔存在)

大雄唔食靜香=要食肥婆,生六個仔女+窮足十代
食靜香=個仔食肥婆,得一個仔+去到好多代之後都好有錢
有個網話
原先歷史金髮後代個老婆會係靜香孫女,
兩條線都會有齊大雄、靜香、胖妹基因
所以世修一定出到世

唔知點解我覺得求婚大作戰就算唔回到過去
直接婚禮表白都有好大機會成功搶新娘
因為阿禮都唔鍾意多田
佢可能得唔到以前好個個

但比個比較無咁好既屌左/結左婚
健三
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞