(求救)有無人自細比父母精神虐待?

71 回覆
77 Like 0 Dislike
我試過 冇用 佢地話要做家訪真係見到係咁先叫證明到
你好叻😨
攤牌係要何等大嘅勇氣!
我嗰時係學校counseling見咗一排,然後攞咗封referral letter去,同社工講需要社署臨床心理學服務,可能因為有信,所以就無乜阻撓。佢同我講有需要去晴軒住就預早講,佢安排。

不過,向晴軒有得walk in,(雖然有時full哂),我唸危急關頭都last resort,去到應該就會有社工跟進。
而家個好朋友當咗我係水泡
然而我得一個好朋友
屌成個人生都好失敗
屌 以為自己開po
死既勇氣都有,何況攤牌?
你仲未死,咁快評論人生會唔會好奇怪?

真誠自信而敢愛,你就會多朋友
俾屋企啲嘢搞到我個人神神化化咁
所以冇咩朋友
我都想做到咁
樓主 想關心下你 你而家情況點啊?
我都有類似經歷 坊間係有一啲庇護中心可以免費住一段時間
有需要打18288(向晴軒)或者18281(芷若園)
就算唔想申請住宿 佢哋都可能可以幫你轉介去家庭社工服務 或者喺情緒上邊支援下你 保重呀!
我宜家都俾我老母精神虐待緊
Feel到樓豬幾灰
加油啦
一係就讀完書搬
一係就希望佢快啲死
Btw重要證書文憑就收好啲
樓主有冇揾 PT
識朋友請人
做關於音樂 data collection
唔知啱唔啱你
話唔係充分證據 唔可以用
呢三年,日日鬧,講盡最難聽嘅說話。又未有能力改變呢種施予精神虐待同被虐嘅關係。
我明。。。
我覺得自己可能有情緒病或者創傷後遺
唔會好,行為上反映哂但自己唔知,想改都改唔到。我而家出街adidas 袋,我要掛travel lock 密碼鎖,我仲想係原廠個鎖匙位滴AA 膠,咁就唔以用淘寶萬能是是匙開。我知一個travel lock 冇咩用,但我為咗個lock 我再買多五個。addide袋入面有收納袋,我每個再上銷。

啲人話我痴撚線
咁又跨張咗啲
未就係俾人torture 完,行為上同心理上接受唔到咩一啲話咩 "人地除手就攞你啲嘢" 呢啲傷害性說話。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞