[LIHKG] Corolla 巴打揮手區

150 回覆
3 Like 3 Dislike
左上角?邊度 我用緊iOS LIHKG app
唔該巴打

sorry 應該係右上角...留言回覆果個 page
我用緊 android 唔知有無分別....

iOS好似無手機upload 我就搵唔到...
Btw你地用咩車cam 想買返個嚟保障返自己

睇落都唔錯....

睇落都唔錯....

但係點解香港一架都唔見有
你地有冇裝車cam
我果部類似係咁樣:

05 年 NZE121 Deluxe:

我果部類似係咁樣:

05 年 NZE121 Deluxe:

睇到依個post先見到隔離19歲揸corolla個post
我個人覺得corolla好似hatch靚啲
Btw我部2手miles好高

香港 corolla 好似好少 hatchback.....
不過我係英國楂過 05 年 Ford Fiesta 就真係好正....

香港 corolla 好似好少 hatchback.....
不過我係英國楂過 05 年 Ford Fiesta 就真係好正....

你部 miles 有幾高? 我果部買的時候都已 105000 km....

你部 miles 有幾高? 我果部買的時候都已 105000 km....

12萬7
問題係我嗰架係13年車
前車主日日揸好遠返工

12萬7
問題係我嗰架係13年車
前車主日日揸好遠返工

架車精精神神就得啦…
最緊要換哂d消耗品 je…

不過我係英國楂過 15 年 Ford Fiesta 就真係好正....

見到唔少人打算買 121
唔差在開番個.....

巴打們架車有無整過咩野?
岩岩買左部車就有裂痕換左四條胎...

之前個後避震太軟....
行大埔道落斜架車好似想飄出去隔離線咁真係嚇死我.....
依家換左避震架車出彎真係定好多

部爛鳩車搞咁多野
換車好過啦
見到唔少人打算買 121
唔差在開番個.....

巴打們架車有無整過咩野?
岩岩買左部車就有裂痕換左四條胎...

之前個後避震太軟....
行大埔道落斜架車好似想飄出去隔離線咁真係嚇死我.....
依家換左避震架車出彎真係定好多

部爛鳩車搞咁多野
換車好過啦

你買咗幾錢?要搞咁多野

不過我係英國楂過 15 年 Ford Fiesta 就真係好正....

我買依部之前都諗過fiesta
但諗到實用性同外觀就揀左corolla
諗緊買nze121
有無巴打影張相比我望下後排摺埋係點樣
同埋內籠後排闊度幾多,我上網check過1.4x m
因為有時會放d長野

另外我一月先夠25歲
想問下幾時開始約睇車好?
我驚睇完又要等個幾月先驗車先出到保會比人屌

唔該巴打

所以我覺得你應該十二月尾左右先開始傾睇車就好
一月你可以同保險果邊講等交收果日正式生效

唔該巴打, 又學到野

假設驗車同過戶同一日做
咁如果架車有問題, 咁先前買左但未生效既保險有無得取消?

唔該

所以根本驗車應該要早過過戶一星期左右

部爛鳩車搞咁多野
換車好過啦

你買咗幾錢?要搞咁多野

其實依兩樣唔急住要換
換左都係想屋企人覺得安心 d
費事兩老擔心啦…錢依d好閒而已
141留名

141 後期版

12萬7
問題係我嗰架係13年車
前車主日日揸好遠返工

我 11 年尾車, 都行到 10 萬 8 千, 已經粗到一個點, 你仲粗過我, 不過豐田車, 正正常常咁用, 再粗咪都仲得

12萬7
問題係我嗰架係13年車
前車主日日揸好遠返工

我 11 年尾車, 都行到 10 萬 8 千, 已經粗到一個點, 你仲粗過我, 不過豐田車, 正正常常咁用, 再粗咪都仲得

係 所以打算15萬前放左佢換第二架

其實咪數真係影響咁大?
外國二手車架架都過 200k miles…
141留名

141 後期版

其實咪數真係影響咁大?

咁又無咁誇張
大把100k樓下 過200k通常都已經係10幾年嘅舊車
咪數影響大唔大睇車主啦
如果車主保養得好就幾多十萬都無乜大問題
保養得差幾十k都可以殘過十幾二十k嘅車
里數高係賣車嗰時難搞唧
不過睇嚟我今次真係好好彩 架車上手車主keep得靚 拎去車房睇過乜都唔洗整 成交價又平
慳左筆錢

其實咪數真係影響咁大?

點解會話150k想賣係因為第一我拎佢嚟練好技術第二係想趁佢仲有價有市賣到個理想價錢
到時可以車換車換過架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞