[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(55)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Speedy
而家仲有HONG KONG嘅錶最平係邊隻
儲緊錢走,但想買返隻
咸美頓
我啱啱先研究完
1 萬到有hamilton jazzmaster gmt world(但停產咗)
3萬幾有nomos zurich world time
再上就我隻gp laureato absolute ww.tc
同jlc polaris chrono WT

應該仲有d casio 果類有, 不過我唔熟
既然係咁不如買Apple Watch算啦
呢隻hamilton worldtimer chrono quartz都係~一萬,如果搵到皮帶款會再平啲,不過係石英同45mm大,lug to lug 50mm
多謝大家,我都google下

點解唔買apple watch 係因為我真係為咗HONG KONG個字而買
錶幾靚都好,有咩事起上嚟都始終係身外物
但HONG KONG呢個字,如果大家唔盡一份力去保存,可能下年今日已經無咗
廣東人唔識講廣東話都只係十幾年間嘅事
巴打唔介意 quartz 嘅話樓上巴打隻咸仔同 Frédérique Constant 都可以 10k 樓下買到
christopher ward 都係寫hong kong
希望幾十年之後得vintage嘅world timer有Hong Kong喺面啦
如果係嘅大家更加要買
蝗蟲叫香港,發音xiāng gǎng
由一個英國牌子寫Hong Kong我覺得有一份特別嘅情感
今年出嘅都變咗悲精囉
下? 呀!!! 屌你老母!!!
想買 seiko presage sbp161
香港水貨邊到買好
請問有冇轉盤無針的錶介紹?
Patek唔含先出奇
冇嘅,數還數,我明嘅…
Farer 都係 Hong Kong

(網上圖)
大佬
邊度見到?
RR 有
感激
無記錯JLC同Frederique Constant都仲係HK
JLC買唔起
睇完Frederique Constant覺得幾靚 有d心動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞