[PC/PS4] Fall Guys: Ultimate Knockout / 終極淘汰賽 討論區 (2)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
Server想點 成日網絡錯誤
連續3次搶尾守足分幾鐘,最後俾人last一秒搶走
基本上成關得兩次機會比你出錯
啲推銀機可以㩒R2爬住 唔比佢推落去
有啲咁嘅操作
後面兩柱跳去一柱成日收皮 唉
如果自己一個人就易,最慘d人逼死晒,牆邊都hi唔到
玩hex-a-gone就要明白上層同下層有唔同策略運用
學識plan路線+望下面
再慢慢跳+cut路+消2格 基本上都係依3樣基本功
之後就係食腦鬥智力
用死一種玩法包你贏唔到
我都覺呢個最易出事 要預跳遠少少
大多數都係跳得太近唔夠中間就跌
冇人搞你,可以爬
風車果關有個高牆可以爬既,我屌後邊果個當我係牆R2我,我跌番落黎

不過咁先好玩
個人嘅攻略法
https://youtu.be/rT1BeOdW9Vs

1. 一開始太多人唔好用跳踏, 會失去機動性, 好易會俾人逼到冇路走
2. 開始少人就可以跳踏, 盡量唔好跌落下一層. 冇路就睇定下一層有咩嘢位可以落
3. 如果不幸做咗先頭部隊, 就盡量踏地, 令其他人易啲直落N層

其實依啲招唔係無敵, 有兩個人同時識玩就變到好考技術同鎮定
理論上係,實際上我跟你後邊會拉住你
仲有4人隊入決賽有d會做比自己友贏
係 基本上最尾起步 撻1 2次q就可以收皮
但係通常一過到就final 所以我覺得呢關幾正
睇下有冇仆街仔守尾門啦
我試過正面互撞 拉佢一下之後自己跳走 佢跌咗
做下仆街野都幾好玩
個地圖難度其實幾平衡
就算高手行得快 都可以失誤即死

如果官方將熔岩速度減慢 到有三次容錯率比較好
起碼多啲人可以過關 唔使玩咁多捉尾
最大問題真係少過5個人final就成日都係捉尾
得2 3個人捉尾有啲唔公平 我都試過3個人捉尾
我一開頭有尾 就咁兜下圈已經好易走得甩
有無人開香港discord server?
我覺得啲設置個順序可以調下
最上層擺落最下層好似幾刺激 不過咁擺嘅話之後好似冇咩玩
試過單對單捉尾條尾喺對手度
其實同猜輸包剪揼冇分別
隊友閪到
又要對手失誤 又要自己唔失誤
又死ser?
不過出左幾日,比d時間佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞