[PC/PS4] Fall Guys: Ultimate Knockout / 終極淘汰賽 討論區 (2)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
但就係要捉實先多fail野笑同埋對落後嘅人嚟講先有啲希望
個皇冠太易捉嘅話哩張圖應該一開始就決定左名次咁濟

我就試過比第一拋離左一段距離,點知佢最後起跳fail左,最後反勝食雞

咩料
好玩到 但屌你老尾成日無啦啦斷,入到第4/5 round先斷
最on9轉場時成日唔小心hi到個b制(Xbox手制)就當棄權彈走起埋都整hold 3秒啦
最尾嗰秒超好默契
暫時好少斷,係夜晚 冇咁穩
不過真係幾頂隱,希望快d更新 整番d 交友系統,任務(唔撚係獎杯), 私人房自high
除咗玩親足球必輸外,暫時玩親team fight 都贏

試過最勁一次搶波玩到全部都係我隊個格,因為其實隊入面當啲人平均實力,有一兩個人識做少少戰術會好唔同結果

以搶波為例,一定9成人堆曬喺個波附近狂撞,你衝埋去無乜意思,但你企係自己隊場出少少嘅對家高台位一見有人頂波出嚟就高位飛身撞番入去通常會一嘢飛到最入
搶蛋無keeper守台階位比你搶到30分入去比人自出自入都無用
反而我足球次次都贏,多數入波先個隊贏左個勢之後都贏緊,係有一次贏5:4幾刺激
玩分三行推波嗰關成日見有一隊會成隊跳晒落街塞住人哋個波,但係自己隊個波都仲喺樓上完全唔識team work
呢關其實2-3個夠推,見到有夠人出去阻就留ok
如果隻game可以玩troll的話就仲正
好想推人落街
太多人反而會亂,不過覺得中間條路最大機會贏,左右好易比人守到
有冇人一齊玩 留 psn
Team fight啲random隊友好廢搶蛋又係 搶尾都係
呢個都講戰略嘅

玩法ok嘅,係lag/ping嘅問題搞到咁難玩
除非1v1,匿埋或者跑得好啲都贏唔到
隻game三隊淘汰一隊其實係幾奇怪嘅設計
識玩嘅會夾手做低弱勢嗰隊, 好慘
覺得單人搶尾起碼要3個人先開, 1v1嘅話一開始有尾係極大嘅優勢

希望製作者會整一個真係適合1v1嘅場
搶尾只要唔係1v1其實都好玩,1v1搶尾就on9啲
其實條路影響好大,左右路個波一落地好易卡牆推唔到,中間永遠都推得最快
有冇人發覺次次打team都係九成出同一隻色..
不論執蛋跳圈搶尾推波踢波都係
次次都同一隻色咁滯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞