New Balance 討論區 (27)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
試咗嚕
想問吓998個size 使唔使預大
CLA係橙色,CLB係藍色
我見search MS327CLB都係彈返去同一條link覺得有D怪先上黎問下 係咪太遲賣晒
基本上true size至大半碼都得
大半碼就方便著厚襪都唔會夾腳
通常基佬先會好追求100%fit size
不過我估巴打應該唔係基佬
基佬會買327
腳感呢啲好主觀 直接去專門店試感受下最好
反正V5同998專門店都有

Abzorb中底真係new balance嘅中流砥柱 看家之作

不過當中V5係齊哂咁多年new balance核心技術於一身嘅款式 考慮埋襟著的話V5會比較好

畢竟998係1993年嘅款式 只搭載abzorb中底 當中有個通病係耐無著同埋香港呢啲潮濕氣侯會比較易水解氧化

而v5 係齊哂Encap Abzorb Active lite 歷代技術於一身 再加埋腳兩側嘅TPU Power strap穩定片 咩腳型同埋行路姿勢new Balance都考慮埋 大底嘅N durance 其實都係new Balance 自家核心作品同Vibram大底比有過之而無不及 仲有v5嘅鞋墊終於唔再係攝紙皮 Ortholite鞋墊 我so far著左成年大概每星期都有一日有著都仲keep到厚身有回彈力 除左個樣係呀伯鞋之外 真係鞋入邊嘅傑作 沒有之一
大半碼先好著
屌你老母你煩唔撚煩呀
基撚完佬未呀
次撚次覆係都要加基佬2隻字
你悶唔撚悶呀
人地著咩款關你鳩事咩
327唔係NB咩?唔撚俾人鐘意?
知道巴打
第一次見佢講基佬已經block咗佢
想問990V5鞋頭窄唔窄?本身腳板闊同會著厚襪,係咪大半碼會穩陣?

我991著9.5
992/993 著9
其實都係鞋一對 點解佢要咁?
可以跟992 鞋頭基本上一樣

不過可能有啲唔同係鞋墊V5真係厚左好多令到整體腳感以致個包袱感可能會貼左啲 我一開始著個時都有啲唔慣

呢位巴打咁好火
本身都係基佬?
想請教下997同997H個分別喺邊 個價可以差成倍嘅?
唔該巴打
997 : Made in USA採用最經典encap(硬身PU質材包住軟身緩衝用嘅EVA質材) 及C-Cap (高壓縮EVA) 雙緩震中底技術

997H: Made in Indonesia 採用GCEVA 中底技術(EVA中底非常普遍嘅素材 GCEVA仲要係輕量版 而EVA本身係容易水解氧化嘅質材)

大概咁上下分別
Thx ching見997H四百幾買對粗著都唔錯
其實都唔錯 鞋面有keep到997嘅樣 感覺似係997.5嘅再改良 中底圓潤更多 唔執著MIU都幾好個價又靚 不過著得多eva會好易變壓扁 有一層層痕 甚至耐左相對於MIU系列嘅中底整體會變形傾向一邊嘅情況更易發生 腳型或者行路有外翻嘅可以留意呢點
唔火,純粹想屌下你老母咋
屌你老母
明明嬲咗又唔敢認
仲亂咁屌人老母
又鍾意327
呢位巴打都9成9係基佬
灰色好似正d
唔好理啲引戰撚係到刷存在感
咪就係cls 著9字頭系列就一定唔係gay?
拎住9字頭打飛機
鐘意327又點
就算係gay又點
雖然唔係gay
最後果句笑咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞