(26)電瓶車交流區[81]

1001 回覆
6 Like 19 Dislike
係 希望各位師兄 師姐 長渣長有
見過鬼就會怕黑
所以你淨係推車
zx25r
試過好似mario kart咁電單車飄移
成個心態就會唔同哂
咩軚咁hyper
原廠Dunlop
我投400 一票
睇下咩燈 尿袋出得5v 頂唔到大光燈
現實唔係太可行 無位放電 防塵防水
你加燈嘅話 買舊大啲嘅鋰車電啦
唔追求4肛 有聲無畫 緊係400啦
400應該全程都大力過zx25r
有pd個d尿袋係咪都唔可行?

舊電位置諗住一係夾落手機架,因為唔諗住長期插住,真係要用先隊落去,所以諗過如果usb頂得順其實車電拉返個usb制已經得,但我見大燈好似太低唔得

mt07仲有冇得加唔識,我見佢seat底細到乜咁,同埋裝左cam
你換咗車鋰電池未先? 鋰電其實好細粒 如果用啲大容量嘅鋰電 你再加支射燈都無問題
pd以我認知 就唔係接到就俾18v你咁簡單 好似要寫mcu同供電溝通
冇呀,研究下但唔知點入手,目標唔想郁車電,寧願第2個位咩一舊電可以拆既

明白,姐係pd都唔係直出仲要有晶片support
點解唔想郁車電?
鋰電又輕啲 供電電流又大啲 容量又大好多
如果唔係因為成本問題 原廠一早就應該取代水電依啲過時嘅產物
第1,因為唔識
第2,驚大陸野搞燒架車
識扭螺絲就識換電
https://youtu.be/A0FN1wS9MZ4
但zx25r 滑離 快排 可調牛角 好多配置都高級過400 我都係同師兄一樣考慮緊呢兩架 但我揸長途為主 好似400慳油啲 油缸冇咁熱 舒服d
但兩部個樣都。。。
慳油
玩26 d 油費算平啦
長途我覺得400會好d,滑離快排個d野都係可有可無
cbr250rr 睇佢會唔會入2021版 都係唔錯嘅選擇
本身打算學牌出架二手CB190R玩兩三年再諗換車
前排睇到新版MT03完全對哂我口味
而家決定考到P牌直接做分期出MT03算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞