(26)電瓶車交流區[81]

1001 回覆
6 Like 19 Dislike
住元朗唔報元駕?

我成日覺得路試最緊要熟路
如果嗰時我去其他區學應該要肥多幾次
我淨係諗到停車場同水邊圍天后宮
下白泥上山
工業邨停車場?我係個到練平8
天后宮係鳳池村個個
講起個到我第一次考就喺個到落右腳
謝指點
ching會唔會知天光道嗰頭邊度可以泊到車唔會俾人偷? 聽人講m仔成日俾人偷 因為太輕 住元朗又無理由次次揸佢出嚟
最初同朋友一齊報 依家重考又想快 又想方便練 但已經識揸又諗住買msx 唔諗學院喇
天光道排到天光,住元朗考大球場?
我覺得考試只需要諗考期快唔快同地方近唔近自己就夠
唔洗諗咁多野
就算你諗住學牌出車一樣可以考元朗,無衝突
依家就係元朗都係耐,況且佢報元駕要成個plan報,貴好多
唔撚係掛,元朗路試唔係排5個月至7個月咋咩
天光道無9個月都唔得啦
之前重開之後就快左啦
考多次天光道有無信心先
有就無謂轉場

個人就覺得元朗嘅考試路線就唔太難嘅
(不過我全部牌都係元朗考)
換偈油到最後係咪放直部車(已經熱完第一次車,油隔有油),見到油眼嘅油線喺高低位內就得?
信心八成倒 未覺得十拿九穩 肥嗰次係衰緊張落咗腳 平時練極都無試過有呢啲低級錯誤 唔怕重考 係覺得要等半年先重考辛苦 需要嘅話我唔介意一個月考一次 但見其他ching話快期難排
買m仔喺九龍泊街會唔會易俾人偷 聽人講架嘢輕 兩個大隻佬一拎就拎得走
咩車都一樣,人地係要偷嘅點都會偷到,只可以盡量加大人地偷嘅麻煩,e.g. 落鎖/車冚

我之前架M仔泊左8個月骨位無事
除左碟鎖 你地會唔會落埋冚鎖
咁緊係落啦, 你唔落冚鎖個冚實無, 咁不如唔好落冚
又啱
我就係第一日冇落即無咗既例子
住元朗緊係考元朗啦,大把元朗人學牌出車係元駕考,次次練都有一兩架學牌泊係門口,係入面練緊8字(我都係)
多數人係用邊種認證、價位頭盔? 邊間廠質素有保證?
同埋買手套有咩要求?
一跌車,起碼手把會R,見過有人因為跌車跌斷匙膽
好想出車呀
識人跌過幾次都冇淆手把 淆底就好似有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞