[ 不食人間煙火 ] 馬蹄露:「香港人突然矜貴」

328 回覆
34 Like 1033 Dislike
佢成世人最有代表作,咪舊年6/10號入旺角狗屋哥場戲囉!
當年真情個角色根本就做自己
怪唔知做得甘好
叫佢落地盤度講
佢唔喺街無冷氣試下
咁既閪閪女人快撚啲食香啦
你係咪係廁所食屎?
做左咁多年都仲係一個廢星
其實班藍絲講得出咩突然矜貴,突然可憐,

姐係佢地平時覺得香港人唔矜貴,唔可憐?

香港警察好像從未經歷過在街上丶公園吃飯盒,極度委屈的怨天尤人!!!在街邊食飯盒有咩問題?不可堂食買外賣有咩問題?正廢柴!

張相原post:

https://www.facebook.com/960526577368640/posts/2824261700995109/?d=n
佢將呢世比港人歧視佢樣衰嘅屈辱,一次過爆出來
問題係呢個政策唔安全嘛⋯一下子(T+2)禁哂,叫啲人出街(邊)食,先唔講人道、環保問題,連衛生目的都達唔到,仲會增加肺炎或其他嘅病毒傳播風險

醫生從衛生角度提岀禁堂食好合理,執行時嘅行政安排就係政府嘅責任,嗰啲乜司乜長AO EO請嚟做乜?

醜八怪點會覺得係香港人嬌唔嬌貴嘅問題,根本係個方法根本出得求其,亦冇評估後果,感覺就係要畀人覺得有做緊嘢,但係政策又唔可以太影響啲上等人,所以搵小市民開刀。香港邊個而家唔係捱緊呀⋯

政府而家就係「幫緊你、幫緊你」嘅工作態度先最令人反感
原來藍絲弱智唔係扮既喎
講緊乜?係咪得我唔明
私咩鳥,根本係條八婆嘹交打,自己攞嚟衰
好煩 唔好比fo 佢
柒婆要禁堂食但是要搞十九社區會堂或社區中心供市民午膳根本唔可以杜絕武漢肺炎傳染,最緊要係香港人保持個人衛生根本禁堂食係完全無必要完全係擾民 ( 柒婆死都唔全面封關加上不取消 33 類人士豁免強制檢疫搞到不斷輸入武漢肺炎而周圍在香港散播 )

原來佢做啲賤格乞人憎角飾根本係零演技,樣衰口嗅尖酸刻薄之外佢根本無其他可塑性
咁熱,不了
喺地下,食泥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞