[ 不食人間煙火 ] 馬蹄露:「香港人突然矜貴」

328 回覆
34 Like 1033 Dislike
50年代 (港英時期)
邊行邊吃,還吃得滋味,更喜歡坐大排檔豪食𣈱飯,誰會埋怨的說一啖魚蛋一啖塵???
講明先,只要香港人保持個人衛生根本無需要禁堂食完成係擾民,柒婆搞十九社區會堂或社區中心仲當初禁堂食做乜鳩?
叫佢返去鑽木取火算啦
幾萬年前人類都係咁生存
Don’t make stupid people famous
紅豆沙做乜野無啦啦鬧林特首?係唔係煽動市民仇恨政府?佢有冇犯到黨安法?
咁地盤佬同清潔工會唔會lunch 去掃街呀智將
依家空氣污染嚴重幾多
仲有夏天熱咁多
未計疫情呢
閂30間餐廳迫去一間公園
on9999999999999999
佢講野麵幾搞笑,如果依返說話佢夠膽係電一講實俾人插到頭暈

老實講,就算正如佢所講話人地拍戲點點點,係街邊食野又點點點,大佬,你得姐。唔代表人地都要接受架麻,條友真係傻架喎
打仗嗰陣食樹皮呀
佢講野都幾搞笑,如果依返說話佢夠膽係電台講實俾人插到頭暈

老實講,就算正如佢所講話人地拍戲點點點,係街邊食野又點點點,大佬,你得姐。唔代表人地都要接受架麻,條友真係傻架喎
抵佢成世得一個角色出名仲要係食泥既
share 俾班低層藍絲睇
等班低層藍絲悔改 咪屌政府
係啦,唔除罩賀病毒回歸就唔會有事
當初黑警飯堂唔禁堂食政總入邊唔禁堂食反而柒婆痴撚線推行全港禁堂食,俾人狂屌一日之後又開放避暑中心比人食飯擺明柒婆玩鳩香港人只不過馬蹄露又扮唔到。
冇腦就出少句聲啦屌
個重點係在於市民有選擇堂食同外賣嘅權利

佢講嗰啲打工仔買外賣一路一食一路做係佢地自身嘅選擇 佢地因為工作要選擇食外賣 但有好多打工仔其實係可以堂食

但宜家個情況係市民冇選擇嘅權利
呀 馬蹄露梁小姐呀
你以前拍真情外景喺邊度食飯
同DAB講囉
更加可惜係依然翻唔到身
駛唔駛幫佢print出黎派比坐係街食飯既人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞