去過加拿大exchange返唔到轉頭

200 回覆
178 Like 3 Dislike
仲好X凍
無知一問 有幸有pr其實有冇政策係轉雀 係咪唔易
我想ab住
呢層真係唔知... 但我見佢地都冇轉,唔知係咪有restriction
願聞其詳
不過呢 溫哥華冇多倫多落咁多雪,會唔會冇咁好滑?

正呀!我超想去whistler!!! 諗下都覺得爽!!絕對係我嚮往嘅生活!
冬天夏天大把活動!絕對唔會覺得悶!😁
我都諗住咁呀!
Jasper啲雪係咪好正?!果度長時間凍同埋應該落多啲雪~
同埋呢會唔會高難度好多?😂
加拿大單程飛,不了
條撚樣識少少扮代表
去撚左加拿大成年,原來連 PR 都不是
去到加拿大立即生仔博要留低照顧個仔
温哥華要睇天氣,多數一個禮拜會落兩三次,但好少有暴雪
留名

exchange去過Halifax
望過啲樓價後真係唔想留喺香港
認同,不過有d香港人冷氣25.5度都著風褸係吃力嘅

利伸: 聖誕去歐洲T shirt加件風褸
有冇巴打知EE calculator 個分係咪信得過
CLB 8同9 gen出嚟個結果差咁遠既
好靚
因為有2part係additional point
Clb9同two very +25
Clb9+Canada exp +25
唔考7787
起碼加少左幾十分
Two certificates
仲有本身CLB 8同9一個band都差7/8分呢
呢度講緊28/32分我應該冇get錯?
唔怪得差咁遠
By the way, 之前加拿大話過會收留冇BNO嘅fg,而家好似都未有咩聲氣
好似溫哥華冬天成日落雨?因為佢冇咁凍
如果落兩三次都好夠😂
係呀 但好似仲未出🙈 我都等緊佢收港人嘅policy

利申: 有BNO😂🙈 不過prefer加拿大多過英國
冬天濕,夏天乾,所以冬天會落雨,山夠高,所以上到山夠曬凍,大把雪,有時可以玩到四月份
X2
Yesssss.所以如果唔夠分真係must clb9
就算喺加拿大住喺downtown都唔會唔舒服啦
溫哥華多倫多環境都唔錯㗎
想知更多 佢好似日日拍片為生
個種靜。真係好平和。好舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞