去過加拿大exchange返唔到轉頭

200 回覆
178 Like 3 Dislike
哪有錢
巴士好過揸車,巴士可以瞓覺,除非你揸Tesla
啲湖超恐怖,放個頭入水可以望到底,上次果個成幾十層樓高,望過一次,之後唔敢再望
温哥華最正,揸車半個鐘到North Van,有三個場任你玩
我之前淨係stay過係多倫多,溫哥華淨係4月去過十日,未試過冬天係溫哥華~我都聽人講過溫哥華去滑雪真係好方便,搞到我將來想選擇溫哥華!😂😂
景應該唔夠加拿大靚,但勝在氣候好,唔會太凍,同位於歐洲中心,方便周圍去,缺點係多黑人嘅區治安會差啲,不過我當時住學區,even黑人多數都係學生所以治安比較好,同要學法文,識法文同唔識法文法國人當你兩個種族
我唔係住巴黎附近並住學區,所以唔多覺治安差,不過去巴黎會feel到,法國人話巴黎治安好撚差
啲雪仲要係乾,多倫多啲雪濕啲

温哥華揸三個鐘就到Whistler,weekend to whistler,weekday 放工去North Van,夏天又可以Wakeboard,露營,潛水,爽到無朋友
今年fg
唔係想去加拿大玩
去Aus行山就去左blue mountain 不過個陣brush fire 食煙多
真係見識下到咩叫欺山莫欺水 香港冇浪既
好似係話天氣熱先會咁
個陣係Canada 有個homeless問我可唔可以比佢入hall 我問佢係咪student 佢話係 放左佢入去。後尾先知原來homeless
去加拿大讀個master,即刻可以移民,早去早享受
真係唔知,德國都好凍,但可能唔夠加拿大凍
做狗意思 做售貨員都做
係咪都要有僱主擔保?
睇到啲屋60 70萬 800幾呎
香港真係收皮
睇邊個provinces, 好似淨係得SK唔使,我啲料係4年前,唔知有無變化
怕多人可以去Jasper, 如果係為滑雪既話
呢啲地方旅遊幾好 不過住落就應該會好悶
以前係sk讀書,當時識既所有香港人都留左係個邊,差唔多過左10年喇,應該個個都拎哂PR

如果拎PR,SK應該數一數二易拎,不過就真心悶
巴黎...
除左硬件靚 同易去其他地方之外
乜都差...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞