全職打機 月薪過萬 IVE五子組電競隊 爭做世界No.1

182 回覆
114 Like 4 Dislike
香港老細真係個個都係仆街冚家鏟, 一皮

其實我覺得都算係咁啦
始終香港對esports呢一樣野仲有個好強嘅stereotype
十劃都未有一撇 一萬請佢地打機算係合理嘅投資
成日話香港老細賤,奴役員工,又話港人奴性重,到有人願意去試新野,又有人願意拎錢出來投資就笑鳩人 個個都咁諗社會根本唔會進步
加油
成日話香港老細賤,奴役員工,又話港人奴性重,到有人願意去試新野,又有人願意拎錢出來投資就笑鳩人 個個都咁諗社會根本唔會進步

因為果D笑尻人既,都係無夢想無目標既人,而佢地都唔係敢追夢,又唔想做奴隸,但又唔敢唔做
喂呀哥,人地可以以興趣作自己職業,而且有目標,人工幾多又關唔關你事?你唔鍾意都唔洗踩人兩腳下話?
有冇野係連登仔屌唔到
有冇野係連登仔屌唔到

電競>踢波
KOWLOON ESPORTS
組多間NT ESPORTS 就可以三國鼎立
中學同學
乜都屌 唉個post好撚酸喎

係呀, 酸你賺1萬蚊咁撚多呀
廢人一件

你又搵幾錢 ?

關你撚事咩廢人 快D去掃地喇
獎金對半分都簽
台灣d職業隊伍係講緊獎金全部自己袋再加月薪
當年tpa打完s2就散就係因為有人唔想分獎金比個一場都冇打過既colalin
如果比我做到 我都想
唔洗打份奴隸工
獎金對半分都簽
台灣d職業隊伍係講緊獎金全部自己袋再加月薪
當年tpa打完s2就散就係因為有人唔想分獎金比個一場都冇打過既colalin

無問連登仔,實後悔一世
中國人槍打出頭鳥

人地有夢想,話人夢想唔可以當飯食
人地屋企有錢,話人成功靠父幹
人地靠自己搵錢多,話人靠運氣
人地靠自己搵錢唔多,話人賺咁撚少錢
人地搵唔到錢,話人廢

同意,自己人都唔撐下,又唔係偷呃拐騙,但俾成堆人冷嘲熱諷
屌那星,係咪笑人搵一萬好有存在感。
當然,啲人又話有言論自由同上forum咪認真。

唔同意自己人 同 唔係偷呃拐騙 就要撐
乜都屌 唉個post好撚酸喎

係呀, 酸你賺1萬蚊咁撚多呀
廢人一件

你又搵幾錢 ?

關你撚事咩廢人 快D去掃地喇

冇工返就搵返份麥當勞做住先啦

因為果D笑尻人既,都係無夢想無目標既人,而佢地都唔係敢追夢,又唔想做奴隸,但又唔敢唔做

中國人乜都唔敢試
肯試新既被視為異類,要打壓
為夢想

有邊個小朋友夢想唔係打機
戇鳩鳩咁都叫夢想
支持下本地人又唔得
ive仔
希望真係可以話比人知打機唔係無出色
月薪過萬...?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞