全職打機 月薪過萬 IVE五子組電競隊 爭做世界No.1

182 回覆
114 Like 4 Dislike
好可惜呢五位唔係出生係西方文明白人世界, 而係係呢個垃圾亞洲香港

第二隻同類型GAME DOTA 2 每年有一次the international 獎金係幾千萬美金, 仲未計一年有大大少少 幾百萬到幾十萬美金既比賽 人地外國係一個好大既產業,同埋人地係開心有新野出現

你再睇下呢個post既某d唔知係假膠定係低賤生物 你就知香港係發唔到圍 利申: hku
成日話香港老細賤,奴役員工,又話港人奴性重,到有人願意去試新野,又有人願意拎錢出來投資就笑鳩人 個個都咁諗社會根本唔會進步

因為果D笑尻人既,都係無夢想無目標既人,而佢地都唔係敢追夢,又唔想做奴隸,但又唔敢唔做

中國人乜都唔敢試
肯試新既被視為異類,要打壓

槍打出頭鳥 因為佢地本身係低賤渺少同埋可悲
笑人打機無出色嘅人
你知唔知LOL世界第一嘅選手faker年薪過百萬美金(未計獎金),你地打份牛工搵唔搵到呢個數?人地退役役根本唔洗做,因為電競俾到佢嘅人工已經夠佢過下半世,就算做,都可以做教練,分析師,實況主,一樣搵到食,仲係自己興趣嘅工

當然,你地會話世界上有幾多個Faker?但你地唔俾人去試,又點知佢地唔會係第二個faker?就係香港人日日墨守成規,對新行業唔睇好,甚至歧視,先導致產業咁單一,打機無出色?你敢唔敢講年薪過百萬美金嘅faker係廢青?

駁唔刀
成班廢豬一開始就帶晒有色眼鏡
利申無打開機

你要知FAKER一日練幾多個鐘先
點解會係租商場鋪位咁搞笑
ive仔
連登仔日薪都過萬啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞