全職打機 月薪過萬 IVE五子組電競隊 爭做世界No.1

182 回覆
114 Like 4 Dislike
成日話香港老細賤,奴役員工,又話港人奴性重,到有人願意去試新野,又有人願意拎錢出來投資就笑鳩人 個個都咁諗社會根本唔會進步

因為果D笑尻人既,都係無夢想無目標既人,而佢地都唔係敢追夢,又唔想做奴隸,但又唔敢唔做

中國人乜都唔敢試
肯試新既被視為異類,要打壓

有冇野係連登仔屌唔到

世界第一先過萬
有冇野係連登仔屌唔到

又係呢隻game

換第二隻game同我打
獎金對半分都簽
台灣d職業隊伍係講緊獎金全部自己袋再加月薪
當年tpa打完s2就散就係因為有人唔想分獎金比個一場都冇打過既colalin

當初TPA都係要分比G社

係加埋分比7個人仲有個乜乜ABC

但TOYZ嘈,最後G社先建議獎金比曬7個人平分再拎錢出黎

結果都係都係傾唔埋解散
有冇野係連登仔屌唔到

實現夢想都俾人屌
Street Fighter嗰啲唔知幾錢呢
獎金對半分都簽
台灣d職業隊伍係講緊獎金全部自己袋再加月薪
當年tpa打完s2就散就係因為有人唔想分獎金比個一場都冇打過既colalin

當初TPA都係要分比G社
係加埋分比7個人仲有個乜乜ABC
但TOYZ嘈,最後G社先建議獎金比曬7個人平分再拎錢出黎
結果都係都係傾唔埋解散

戰隊肉便器慰安婦一件
完全唔知當初條女有乜柒用
有冇野係連登仔屌唔到

一個唔覺意贏埋世界賽
就真係

趁後生,追下夢冇乜問題既,仲要有人工喎,大學fg都係12,13鬆d⋯⋯
運動員係咁上下人工
又唔係阻到你地 係咁屌人做咩

嬲到仆街

緊係嬲啦 樓上班人打左十幾年機一蚊都無收過
雖然支持 但都無咩期望佢地打到世界賽
有冇野係連登仔屌唔到

lol 可以打咁多年咩? 完左lol 轉game?
成日話香港老細賤,奴役員工,又話港人奴性重,到有人願意去試新野,又有人願意拎錢出來投資就笑鳩人 個個都咁諗社會根本唔會進步

因為果D笑尻人既,都係無夢想無目標既人,而佢地都唔係敢追夢,又唔想做奴隸,但又唔敢唔做

中國人乜都唔敢試
肯試新既被視為異類,要打壓

你咁講就唔岩啦,中國有電競,有大量開台直播,有大公司贊助,在香港你全職打機會被人笑廢青,逃避現實,浪費時間,無撚用,開台賣廣告會被人屌商業化,收錢打機十惡不赦,忘本

支那既野都好信?不知幾多作假
你稱支那做中國
死番上支那啦大陸哩 屌你老母
有冇野係連登仔屌唔到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞