樓下投訴漏水,但唔比入屋,請教可以點做

108 回覆
0 Like 19 Dislike
佢唔想整咪由佢佢都唔緊張,你緊張d咩
如果喉管有事,咁多年樓下都應該變左瀑布

都係廁所地台防水層漏水姐

你個廁所重新打起曬再做?

做靚仔既防水就得,記得要師傅做埋牆身
其實投訴係佢樂趣,你整咗佢就失去樂趣所以唔俾你整
咪由佢投訴
對你又冇影響
Sunken 打返輕石屎出嚟做返防水咪得
嘈完唔比你整?
咁嘈咩
扮樓樓下投訴返佢漏水
入佢屋check
滲水辦
不過功用都只係倒顏色水驗明正身
作為受害者佢幫你唔到兼吹樓上唔漲
不過既然樓主本身就係個樓上同有心fix
應該會暢順好多嘅我諗
唔比入屋係咪扮漏水想屈錢整
政府廢架!!
住樓上洗燃理樓下咩
叫埋樓下比錢整都仲得
我樓下個戶人都投訴我屋企漏水,之前滲水辦做過色水但乜事都無。樓下轉個頭搵間公司去出份report告我地,但份report睇到沖涼個位無滲,但近牆身位反而度到好高濕度(藍色個幾個位係out左standard)叫我地整但都唔知問題喺邊點整
唔俾入屋咪無得整。點知邊度漏je
一般黎講投訴得都會比入屋睇,至少搵管理處都係一樣咁處理
Btw 你又知佢漏水?佢親自同你投訴?點會唔順便落下層睇呀

定你自己條喉俾d裝修佬整塞左想落去通/換u渠分清楚wo
咁咪用返政府份報告做理據囉
政府都幫你證明咗你冇漏
有冇樓下天花d相
拿,唔係廢話,浴室漏水一係來水一係去水
如果來水出事,d喉有壓力漏得快,下層一定係咁滴
如果去水出事,一般就慢慢滲,下層天花有鐘乳石通常都係廁水出事。

如果2者都唔係,影埋你浴室d牆身,睇吓會唔會係浴缸膠邊或者磁磚與磚之間掃口位老化有裂,都有機會入水,想認真搞首先俾相。
佢話CP7,9,10 out左,唔通我all屎all爆左條渠?

近唔近窗,趁日頭有光影下外牆有無明顯爆裂,問下樓下係咪雨季至滲定冬天都漏水,撇除是否外牆可能性

如果唔近,都見到天花位有條去水,唔知係咪你浴缸去水?
要影入d, 馬桶水箱底。不過無明喉都難睇,就咁睇就唔關浴室牆磚事
天花個條應該係樓下啲電線既保護喉,另一條應該係去洗地水既喉,但我屋企廁所唔會洗地。
巴打係做依行既??方便tg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞