樓下投訴漏水,但唔比入屋,請教可以點做

108 回覆
0 Like 19 Dislike
而家屋企裝緊修,樓下投訴漏水,
我地師傅諗住落去整,但樓下唔比入屋,請教各位可以點做
叫埋保安一齊入屋睇
唔入屋點樣知邊度漏 唔知邊度漏我點整呀
我地係導致人滲水果個單位,我地想整,但樓下唔比我地入佢屋睇,都係同滲水辦講?
試過了,但係樓下都係拒絕
Call 食環落色粉
你裝修緊點會唔知邊到漏同埋你屋企係私人樓定公屋?
二手私樓,聽管理處講,話其實我地買入前已有投訴過,所以應該係之前既事
唔該哂!
投訴,但又唔想解決問題,其實樓下想點
你屋企裝修個陣,師傅一拆成屋地台基本上都睇到晒了,有經驗師傅叫佢check藏左入牆身既水喉打鎊試,就知有無漏啦
我地重新造過哂水電,亦都谷埋磅,師傅話無問題
谷鎊有無親身上去睇?接到樓下投訴個陣,有無馬上問師傅個幾日進行左咩工程?
谷鎊完成無親身上去睇 投訴果日係裝修第一日,做清拆
來去水新造,泥水記得跟緊啲防水,唔好信啲師傅話加牛奶水就搞掂整好防水,做完防水加多層防水黑油,基本上樓下再投訴搵食環都check你唔到
感謝師兄 岩岩都上網search過防水黑油既資料!感謝感謝! 但聽返屋企人講,原來師傅懷疑係臭氣隔出問題,咁係咪即係防水油得幾好都無用
用HLM5000 黑油, 太古(Swire),指定material....
因為去水喉無新造?同埋隔氣過牆落左樓下?舊底係去水鐵喉?
睇你舊post,係設計公司?
話唔關你事囉, 睇都睇唔到, 你點可以話我整架
又要投訴又唔比人 check
咪撚理佢啦
冇用架滲水辦,我俾人投訴幾年,滲水辦一直搵唔到原因,就唔理,咁我哋唔想攪到樓上樓下嘈,就話賠錢俾樓下or 幫佢整,佢2 樣都唔肯,就一拖拖左幾年,成日投訴,解決唔到問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞