中咗武漢肺炎 你問我答 (2)

673 回覆
28 Like 2 Dislike
唔洗錢
諗住過多個星期就返工
會唔會同公司匯報自己奶過嘢
我都係鯉魚門
我有病徵到今日已經16日...住院兩日+呢度第8日
前幾日ct值32,醫生話好緊,但今日醫生同我講我個ct值又跌左...去到28.6...
都5知幾時先可以好返...
心理壓力好大
樓主加油呀
好快同家人平安無事出番黎

Btw 樓主你有冇發冷發熱好攰既情況?
加油阿...
我都係鯉魚門第8日了,都係情況反覆...
心理壓力都好大,都希望你早日康復
樓主有沒咩想同班恐懼撚講?
巴打有無咩病徵
我原本有啲咳都開始無
巴打,你哋咳係咪喉嚨好痕?
我好似係10幾日前,訓醒突然就成日咳
當晚就覺得個人有少少發熱同埋好眼訓,之後食左1日感冒藥,就冇咩了。不過跟住幾日都有少少咳。到入院果日,其實我接近咩病徵都冇。到左鯉魚門之後開頭幾日都仲有少少咳,漸漸冇了。問過醫生,醫生話好多人都係鯉魚門會易咳D,應該5關個病事。
不過我係自從入院就好緊張,搞到訓得好差,後來係鯉魚門仲會成日緊張到5舒服同埋好暈...呢兩日情況都好返D了
我一開始係,後來就係覺得有少少痰,不過到後來其實都冇咩咳了
我今日第一日入,唔幾要訓幾多日其實我都唔知喉嚨痕定氣管痕
都係去鯉魚門?
飲多D水啦,會好快止到
CT照到肺冇事,應該5洗擔心的。
不過鯉魚門呢邊冇得再照ct..
去咗亞博
Takecare
如果你好快ct值好理想,仲有埋抗體,就應該可以返屋企了!
咳個陣喉嚨好痕
慢慢無咩野
照完x光等醫生聯絡
雖然negative ,同有抗體,但啲便便仲會有菌,
我曾經中左既朋友話醫生係咁講
返到屋企用廁所要小心,最好用完搵漂白水沖下
保護屋企人
便便啲菌會持續幾耐?
我巴打有病徵到宜家21日,5,6日前去左鯉魚門
Ct 應該29
我朋友話佢出院之後2星期,肚屙入醫院,驗到啲便便有,再入院,又住左兩星期都仲有
醫生話正常,要排返啲菌出黎,
你預成個月啦
佢話第二次入院,痰就驗到negative , 但毒便便就+ve
巴打而家身體好啲未
搞左咁耐應該好快得架啦!
會5會係因為心理壓力影響,導致休息5夠?
希望佢都快D好返
想問下咳既頻率係點
我而家喉嚨有少少痕,間唔中想咳一兩聲咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞