中咗武漢肺炎 你問我答 (2)

673 回覆
28 Like 2 Dislike
係呀
好撚on9
將2個肺炎病人擺埋同一間房
唔驚交差感染咩
所以訓教都要帶口罩 好撚on9
入過廠
I know that feel

如果無 treatment
真係返屋企好過
on9政府
根本就係

P.S. 4月同5月份我都有絲打啲病徵
絲打好似4月同5月頭嘅我(懷疑自己中咗,之後又完全好番)
點野返黎?
最怕隔離床條友唔知咩嘢病歷
醫院(公立)可唔可以私人嘅手提USB梯C差電線
得三腳插
屋企人中咗 我都中埋
點解會中
係 呢排好多人都口乾 喉嚨痛同乾,熱,持續時間耐過以前
果期屋企人又係集體有輕微症狀(開恆冷氣情況下個身依然暖暖地、冇燒、喉嚨痕同鼻塞)(屋企人又同我一樣同一時間自己好番晒)

冇去驗,怕驗果陣冇事都變咗有事(可能我自己中咗都唔知,更加唔知自己係咪自己完好)

其實我覺得量體溫根本係廢,因為太多人冇病徵甚至唔知自己竟然係隱形康復者

幾時都話,政府(前題係個政府係要正常)邊境防疫(唔俾中蟈人同一啲歐美低質素人入嚟),遠遠比單靠戴口罩更重要
絲打好似4月同5月頭嘅我(懷疑自己中咗,之後又完全好番)
果期屋企人又係集體有輕微症狀(開恆冷氣情況下個身依然暖暖地、冇燒、喉嚨痕同鼻塞)(屋企人又同我一樣同一時間自己好番晒)

冇去驗,怕驗果陣冇事都變咗有事(可能我自己中咗都唔知,更加唔知自己係咪自己完好)

其實我覺得量體溫根本係廢,因為太多人冇病徵甚至唔知自己竟然係隱形康復者

幾時都話,政府(前題係個政府係要正常)邊境防疫(唔俾中蟈人同一啲歐美低質素人入嚟),遠遠比單靠戴口罩更重要

唔知自己係咪完全好番晒
唔係怕自己會中咗支蟈肺炎(因為已經冇得避,唯有鳩噏話自己要用平常心面對支蟈肺炎又唔係絕望),而係怕公立醫院同隔離中心冇晒床位,更加怕中蟈醫生走落嚟講蝗話「醫」我
私家太多要等n日
*唔係絕症
聽到隔離條友未陰性都出院 病毒量低同埋有抗體就走得
結果你點決定
驚唔驚比鄰居歧視
返屋企定去鯉魚門
佢好似直接返屋企 鯉魚門都唔洗去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞