[勸世]Poly Civil 你問我答

111 回覆
42 Like 3 Dislike
Big 4, 起碼回報高過工程狗先
咁慘俾人揀晒都有
咁如果你跟到一個好嘅fyp professor
你出嚟見工 人哋問你跟邊個professor做fyp 做咩topic
至少都有啲嘢講吓吹下
我啲朋友想揀structural stream 成績唔太差
但係structural fyp俾人揀晒 跟住要去做水
嗰兩個應該要爆四先得
interview 點樣demonstrate 你有足夠domain knowledge 去勝任呢個position 重要過你個fyp 做咩
structural 我唔太熟 可能叫你畫BMD SFD
但係geotech 個類通常問你咩係ka kp
ELS 個force diagram, rock etc
入CEDD 嗰個gpa 3.76
AR決定全部online exam 唔比In-hall exam

CEE: 為了保持最高既學術誠信 學生必須以下列方式進行考試 以防學生出貓

CEE既決定通常差唔多 接受到既人先好入
唔係既話去UST啦
聽講今日放榜
冇人入咗嚟
我舊年入咗poly civil 發現唔對路果斷quit 撚咗U
你班傻鳩慢慢留低繼續讀啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞