求教 algo trading 自學:如何開始?

63 回覆
3 Like 13 Dislike
溫馨提示如果巴打本身無乜底去玩algo,你好可能會喺overfitting 嘅loop 入面好耐先出得番黎。如果你有日寫左條好似好靚嘅strategy,切勿all in
反而我覺得呢本書唔錯
唔會信長期贏到囉,個市場專收聰明仔
圍棋兄,我睇緊你兩年前個post,獲益良多
https://lihkg.com/thread/589093/page/1
明白兄,萬分感激。
tg: t.me/afclam
樓主,你嘅tg係咪打錯字,搵唔到
多謝前輩指引,萬分感激
sorry,明白兄,頭先未較翻username
宜家可以再search我,多謝
Tg
Willylihkg

好din,希望一年後自己有能力可以同你傾
多謝ching嘅指引
香港多人用multichart 不過貴
我都學緊quantconnect 佢係免費backtest
個web 有好多tutorial
係community 問問題都會有人答
自學好似有啲哂時間 搵人教會快啲
成個post 得你有料

利申: 做quant fund 寫algo trade,自己買都只係buy and hold
有拎approval 㗎ma
Buy and hold 又唔洗日日出出入入
呢度好多勁人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞