[劉穎匡入]如果主流民意係唔想你簽確認書

161 回覆
53 Like 37 Dislike
其實呢篇野講到自己唔係真心簽
簽左都夠理由被dq啦......

上屆人大咪釋法左要「真心」嘛
佢哋要再傾
支持簽,等政府用更加樣衰手段 dq
梗係一齊簽啦

簽左都可以DQ
希望搵到共識
同意,初選人自己決定就好
共產黨叫你班仆街支持國安法 否則dq全部人 你地係唔係聽啊?
唔夠plan b 啊,唔簽入唔到冇人怪你,但係入唔到又要搵過個有能力又肯去選嘅人,有冇咁多人願意落水玩先
最緊要統一做 協調咗先唔該
入去投反對票要咩能力?
反而應該一齊簽
佢會唔會dq又控制唔到 但少一個藉口先
最緊要入到去
民意唔係你一個人代表
淨係依個post都好多持同你不同意見嘅人

簽唔簽我都支持
依家個問題係你簽唔簽佢都可以啲Q你呀

所以其實都冇所謂
中共就係最想協調唔到
咁樣一半簽一半唔簽
就唔使DQ曬所有人
淨係揀幾個出嚟DQ
再同國際講只係踢走啲唔遵守國安法嘅人
個人支持要簽
見有唔少留言話唔簽
但如果最後本土唔簽而泛民簽
中共可以只係DQ曬本土留返幾件泛民
咁就做唔到35+全部被DQ攬炒
同埋總有人覺得係可以接受到 袋住先
除非中共真係一次過DQ曬初選所有人
當然如果有共識係最好 咁簽同唔簽都一樣
如果淨係入去投反對票我投長毛都得啦,洗鬼投本土?劉澤鋒夠話攬炒全投反對,但佢講野1999有鄉音,你願意比冇能力嘅人代表你嘅派別咩?
但如果主流民意係入去 35+ 又點計?天琦夠簽咗,無人覺得問題。

按你推演,亦可以調返轉睇:
無簽 DQ 你 = 好基本 好正路 無壓力
簽咗 + 照 DQ 你 = 打壓更赤裸 更大國際壓力

民主黨「我要見指揮員」班人,見初選勢頭唔對咪傾都唔傾,第一個衝出嚟唔簽想攞頭彩,唔覺得大大聲話自己唔簽有幾英雄。
就係你知道長毛唔會全投反對你先投本土
如果叫你支持國安法 你又因為驚dq而支持?
今日簽衰仔紙 他日叫你支持國安法
咁劉澤鋒夠本土啦,但能力唔夠啊嘛,真係投個投票機器入去咩,立法會議員至少有論述能力,識講野,面對外媒同記者唔會講錯野,有幾多人具備呢啲能力又肯落水玩?
sor 黎個post 係討論dq問題 其他問題唔該過主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞