[劉穎匡入]如果主流民意係唔想你簽確認書

161 回覆
53 Like 37 Dislike
作為民意代表 唔該你地做返民意要求你地既事 如果你注定被DQ 請將這DQ最大效益化 去打國際線!
你班on9 連登仔 過左成年仲執著行為藝術 幾時先識得醒
簽完係咪會小左忽肉? 係要迫人點點點
永遠完美主義 唔諗實際點先贏

靜靜地贏唔得架 到而家都未明 on99
帶定頭盔先,簽唔簽我都覺得冇所謂

但我想提出一個點嘅係,其實大家有冇諗過佢只係DQ 1-2個人呢個可能性?

只要佢DQ咗任何一個人=做唔到35+ =搞咁多嘢到頭來都係冇用

所以我個人係prefer簽,起碼唔會畀個位佢入。

最重要嘅一點都係全部議員都要有個共識,全部做同一樣嘅動作,如果佢DQ任何一個人其他人都可以幫手出聲,唔通佢會DQ晒?Touchwood佢真係咁做,咁國際線都可以打得好好睇睇。
入閘, 都要無忘初心 : Be Water my friend
思想上應該要喺自己控制範圍內 完全跟足遊戲規則玩 其他地方就盡能力去影響

對家當然大把藉口做低你 但起碼唔好係由自己製造缺口 就好似一場波咁 寧願俾對方技術性擊倒 總好過係因為自己派膠而輸咗場波

要謹記 區議會一戰只有贏同輸 要重視結果 過程唔需要完美
其實VL唔簽都係從國際線角度出發
佢覺得唔簽就會比人用冇簽嘅原因dq
但如果簽左 政府就要搵理由去dq(例如打過國際線 嗌過光時)

當初鄒家成選前同喺論壇其實用過同樣嘅理由話會去簽
但最新立場同講法就跟左gphone 張可森佢地
外國對中共/港共制裁明正言順好多
政府可唔可以DQ曬全部嘅本土派同抗爭派呢 ?
如果佢要咁做,讓佢咁做,讓佢咁做。
#社評

18:07
北京一定會諗辦法DQ黃之鋒啦我覺得係,但可唔可以DQ曬全部嘅本土派同抗爭派呢 ? 如果佢要咁做,讓佢咁做,讓佢咁做。呢個就係做呢樣嘢出嚟嘅目的,而家就恐嚇到佢咁做,因為,美國話吖嘛,如果你做啲嘢好離譜呢,佢又去制裁又升級㗎啦嘛,你知唔知呀呢個係。 你就係要擺自己喺個道德高地度,同埋一個好合理嘅地方度,而對方做啲好離譜嘅嘢出嚟去對付你,咁於是國際個壓力咪越嚟越大囉,係咪呀?

https://www.youtube.com/watch?v=6xyqDFwclKg&feature=youtu.be&ab_channel=memehongkong

政府可唔可以DQ曬全部嘅本土派同抗爭派呢 ? 如果佢要咁做,讓佢咁做,讓佢咁做。 #社評
https://lih.kg/2107917
橫掂都係對家話事,簽黎都浪費墨水;如果對家話唱一次國歌先考慮比你入閘,成班人又on99比人撚狗咁去唱歌?
我就覺得簽唔簽各自表述啦,唔需要綑綁立場,每個人情況都唔同,最緊要唔好互相攻擊,簽左亦唔等於妥協
就算要求大叫共產黨萬歲都無所謂
香港人係務實的
議席 打錯字
簽唔簽係佢嘅策略,不過俾我就唔簽
應該全部人一齊簽。因為港共唔敢全部DQ,只會揀人黎DQ,到時又可煲大件事佢唔公平。
萬一佢全部都DQ,仲正,港共會勁核突,俾國際制裁多d。
DQ就梗,不過都要一齊簽,最緊要入左閘先,有選票做民意支持,再俾人DQ先有更醜陋,同全界講政權可以隨時推翻民選結果,最好係大範圍DQ,DQ哂35+個就最精彩
簽完一樣會dq
Owen已經話咗唔簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞