33歲先想讀番個Degree遲唔遲?

421 回覆
466 Like 31 Dislike
讀完你有可能會覺得你人生有啲野唔同左
利伸: 過來人
遲,依家去外國讀就唔遲
睇依家人工姐
20k既話,當唔加人工唔轉工,4年=24x4 接近1m

學費4年當ugc就16,7萬,sf 30萬
大約1.2-3m
人工愈高,cost愈大
我都係27先讀返個part-time hd, 3年剛剛過了,讀多1年part-time degree 31 grad
你有心永遠唔怕遲
你依家英文水準點樣?
degree基本上全英文,你用中文讀都會有學術英語
仲有你諗住讀咩先?有啲科一定要學佢地既專業技能
你唔識英文加埋要真正理解,我諗難過登天
你真心想讀,依家快啲去補返啲英文先。
語言唔係你理解到就得,起碼浸一排先
無話遲唔遲
係睇你有無經濟負擔
你係咪真係有目標
唔遲
唔好為讀而讀
諗下自己想識D咩先
不如讀ASSO先啦
另外自己學英文, 狂睇netflix +英文字幕
英文冇返正常程度都讀唔到D書啦
有剩錢咪讀囉

成本只係時間同錢,得閒咪讀
加油!
大撚把40歲先開始讀啦
讀啦,40歲前搞掂佢
樓主本身做邊行,做開咩post先?
講多少少背景好d…
一d 都唔遲
第一可以試下大學既生活
第二 畢業先37,38,距離65歲先退休都接近仲有成30年,如果80歲命,呢3-4年只係少數目
第三 到65歲好大機會後悔當初點解唔試下讀
唔遲,Never too late
補得切,係就快,走都方便d
18歲中五會考收皮,ONON99左咁多年,
上年26歲讀返FD 黎緊9月讀HD
有轉變係好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞