33歲先想讀番個Degree遲唔遲?

421 回覆
466 Like 31 Dislike
2年ive full time + 1年shape full time 咁應該最快
只認受dse成積係呃鳩你
vtc認AL唔認CE,
佢個網都有寫AL 1AL / 2AS 合格就可以讀HD
我2-3年前都係拎住1科ALpass入ive讀HD
我仲要純文科報理科
2AS+1AL夠入sf degree最低要求
ive係唔得,去其他學店啦,eg太空、浸會sce。
返工同事年紀都唔同㗎啦,甚至充斥藍絲廢老,咁你搵工嗰陣依家返工有冇驚過 報嗰陣冇諗清楚?報完做咩淆,等開學啦 仲有asso可以non jupas入其他major
返緊工, 讀就一定係PT, 做緊股票行業, 想讀返個關於COMMERCE, 太耐無去搵讀書資料, 有乜建議?
唔太熟 PT你預double時間 5-6年啦
ce okay、al三科合格、有工作經驗,問下自資院校、海外topup會唔會收先啦?
Thanks 可能平時做野度我最細 佢地都好睇住我 不過已經resign左 準備專心讀asso 走個陣我個後生老細仲叫我加油
讀夜校嘅同學 35歲係中位數
讀IT 專心讀一年後 做placement半工讀
認認真真讀書同做野 保證你到時出黎人工高過依家好多
非IT degree就PT讀 唔值得冒險
一年讀得D咩 full time HD都2年啦
https://b-ok.cc/
自己SEARCH下DL下D書 LO
我自己得閒都DOWN,教科書/版面果D普通書全部通殺
中年退休啦,唔通4字頭人生仲有80歲點捱
Uncle唔知你咩情況,唔好為讀而讀,要讀得開心,讀完都開心
你讀完頭一年 已經大把公司請你實習 只要你唔介意人工 然後你dayoff果陣返工 辛苦少少 但出黎人地睇你經驗>GPA
浪費時間. 你讀完 一樣搵唔到工. 唔同請你翻黎 拉高個年齡margin 咩
咪玩啦 IT無degree做support就有你份
其實讀完 . 同啲後生做競爭 真係 好 壓力. 讀完搵唔到工 仲過自卑 因為又浪費時間金錢 而 對你無乜幫助
part time degree想讀就讀啦
升職
員工A,醒目又叻+做到野+但冇學歷得F5,F7
員工B,普通+咩都平均+有學歷(hd, asso, deg)
員工C,廢+A字+識擦鞋+高學歷(msc, phd)

升Manager一定係B,升Senior management一定係C
員工A 90%做死junior或高少少既junior, 因為睇死你冇能力走,同埋有D野,係用來服眾同制訂階級門檻,有就有,無呀?就無ga la
IVE仔CGPA得2.95有冇可能讀到degree
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞