黑科技?美神秘飛行物高速飛越中国

425 回覆
411 Like 7 Dislike
無人偵察機?推特有個航空觀察帳號「東京雷達」(Tokyo Radar)在昨天(7月15日)發文指出,有個標號AE64C6的美國飛行物, 飛經台灣西部海域後直接衝入中國領空,後續還直接貫穿中國浙江地區,讓網友議論紛紛。

根據「東京雷達」 指出,這個美國所屬、標號AE64C6的飛行物體,7月15日下午先是掠過菲律賓西部海域上空,穿過台灣海峽後「筆直的進入中國領空」,下午2點14分時從福建省進入後,一路往浙江省北方而去,然而飛行物體的飛行高度近5萬英呎(約1萬5240公尺),飛行速度達1000節(約每小時1852公里),懷疑是美軍的高空偵查機或無人機.....

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/3231011
中國無高射炮咩?
解放軍: IE咁樣
一秒跑完1.25個運動場
應該係試緊個防空係咪真係講到咁強
一個鐘 香港>福岡
火箭速度
1852km/h
應該係超音速
收皮啦Fake news

中國有紅旗9 ,YLC-8B機動式反隱身預警雷達
Area51 養兵千日, 終於迎來WWIII一展身手
咁撚神

美帝仲有激光
其實每小時1852公里唔係好快

好多客機最高速都會超過呢個速度
SR-71最快係3,492km/h喎
音速大約是343米/秒(約等於1,125呎/秒、768英里/小時或1,235公里/小時)

客機有超音速1.5倍?
定你講以前既和諧式客機
冇錯,其實技術係有,只係唔做,我諗個新聞個重點係無人機有呢個速度
美帝到底收收埋埋幾多遠超呢個時代嘅武器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞