黑科技?美神秘飛行物高速飛越中国

425 回覆
411 Like 7 Dislike

Chrome vs IE
但嗰時既停航原因根本唔係你講依啲,而係續航力唔夠同埋成本太貴喎
唔止 音速係50k ft得 300m/s
支那追到二戰美國既軍力未
同埋所謂唔俾過都唔知你邊度聽返黎,黎緊都準備有新既超音速民航model出啦,點會唔俾過
當然啦 但唔係講緊現役引擎咩
當年純用turbojet的確好嘥油
加上一次致命意外令到Concord退役
加上市場上唔多公司追求超音速
所以先停咗民航用咁耐
北京霧霾,咁高偵測到乜
可能玩海戰
SR-91(英語:Aurora,據稱其正式編號為SR-91 Aurora),為美國航空界和軍事界最負盛名的傳說之一,據說此機種為美國研發的高超音速偵察機。目前外界推測奧羅拉最高時速可以達到6倍音速,飛行高度達到了3.88萬米,在1980至90年代服役取代日漸老朽的SR-71黑鳥式偵察機。英國國防部在2006年6月的報告指出美軍在生產計劃優先順序中計畫生產速度4~6馬赫的極音速偵察機[1];2007年9月,美國空軍與國防高級研究計劃局簽署諒解備忘錄[2],內容為製造最高速度可達六馬赫的無人機,此台無人機的名稱為Blackswift。但美國軍方至2006年一直否認它的存在,雖然大量航空愛好者目擊或拍攝到可能是奧羅拉的形象。

Mach 6
係咪仲有部外星科技叫TR-3B?
人地強國話自己咁撚把炮嘛咪求其整兩架無人機飛過黎玩下
他媽的嚇鬼嗎
看老子用被角把你攔下來
2 km/h * 60 = 120 km/h 六十倍點差唔多?
空軍一號都係客機
我睇oem文件同試車紀錄知嘅
當然嚟緊新引擎可能可以設計上過
但現役引擎真係有system例如FADEC等等阻止機師做岀過佢design limit嘅行動嘅

同埋大家學術討論啫
手榴彈炸飛機大法
香港人返工都唔止呢個速度啦
uncle係南海影到,好似係
假,手上塊板一馬赫都頂唔到
未打,支那已經輸左

已經有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞