麻煩大陸有樓入一入黎(5)

1001 回覆
16 Like 143 Dislike
最近我呀媽個同鄉同佢講要幫大陸間袓屋登記
一直都係個遠房親戚幫我地睇住間屋,無咩點理過
佢無提過呢件事,問佢10問9不應
淨係俾左張紙我地睇,大概係講咩集體土地確權登記發證工作
個親戚終於有日俾我地煩到話幫我地去搞(但個日係星期日,會開嗎?
跟住叫我地俾左D資料佢同我香港身份證佢
之後話登記左,俾左個QR code我話可以掃完睇資料
但我完全入唔到
佢話可能係因為我地香港身份證
有無人知咁係咪正常?我係潮汕個邊
大樓有地嘅你哋,其實係咪見到拜登贏會開心啲
邊有大影響
唔好睇到自己咁大
大陸根本就係急速成長中
多個敵人同多個朋友嘅分別
邊個敵人邊個朋友都仲未知
睇完但係唔多覺多講小漠鎮有計劃收地
而家日日嘈緊賣唔賣祖屋佢
邊個贏都唔會太影響
諗吓如果賣到之後啲錢點樣轉走仲好啦
我都喺類似,雖然唔同你同地區
又喺掃QR完登記身分證
之後話香港身分證唔得
最後用咗親戚身分證登記
以我所知係登記左先有qr code,再入去睇
你係睇唔到再重新用你親戚身分證登記,再入qr code睇?
其實入面有咩睇?
我喺比我身分證個親戚
佢用代理人身份幫我搞
之後我就無追問落去
你提醒咗我去問下先
由全村傾賠償 簽齊賠償合約,到開始拆樓要4,5年,項目起好派回遷房再發埋房產證要6年左右。前後最快十年
你YouTube search 海珠之眼 有線訪問嚟
呢度有冇開平手足
可能到時港爆呢
有d真係係會交咗樓再拖你2,3年先俾房產證,驚班回遷戶賣得快過佢地d新盤影響銷情。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞