荃灣二手上車邊到好(3)

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
佢放咗個幾月未走到,加上嗰陣唔同而家,嗰陣晚餐堂食都冇,四圍wfh,周圍都減價,嗰排新葵芳花園有間中層東南有裝挫到$625,出哂經濟日報 星島。

此一時彼一時,我都估唔到第三波咁快攪得掂。班業主而家心雄啦,仲唔企硬唔減咩。

嗰間細兩房$708,睇house28就冇乜裝修,不過要求唔高,唔洗大裝嘅,摌底油漆執吓漏都ok。
https://t.me/Domlaw
點擊與地方aa溝通
想問你用邊間aa 想知荃灣樓邊野好
最後美記挫嘅,只揍咗我兩次睇樓。

呢個單位第一次係紅色帶我睇,我還咗價,佢完全唔幫我傾ignore我,一個月後,我響fb搵盤睇,遇著個美記AA,佢搵個senior同事幫我傾,最後扯單嗰個就係最senior。所以啲大行AA要拆幾份佣,唔係搵好多。
樂仔$600似係近親轉讓,呢啲要問嗰區AA就會知。
紅A冇簽睇樓紙? 600頭有冇機會有啲唔太差既翠豐兩戶盤
應該冇除非兇宅
睇返韻濤算
紅A冇叫我簽睇樓紙,可能由頭到尾覺得我係混吉。

600頭我唸好難,有啲低層景差可能有機會$660,我都係估,已經買咗一個月,而家資訊唔太update. 你咪叫AA照比盤你,反正睇樓免費,睇得多可以學到嘢,做哂功課,先搵到岩自己嘅盤。
有d 同近排唔同 可能咪又係轉名/ 近親轉讓。
Agger, 如果冇睇過既上去睇下
睇多啲先知自己要咩
全城滙啱啱鬆綁應該會開始多D盤
三個都睇過,老實講有budget我會揀全城滙,新D,近D西鐵,同埋華懋樓靚咗好多
你住過海濱,唔怪得啦我都有睇海濱,靜好多,但係太舊

呢三個一定冇海濱咁静,不過我去過我個friend全城滙內園個單位,唔覺得嘈喎

環宇同爵仔要快都係穿過荃灣公園去西鐵,但係冇瓦遮頭 全城係最好
全城匯個內園景垃圾到
好彩當時抽唔中
爵仔開通左24小時行人通道去西鐵,
雖然遠過打直行
係呀,爵仔經天橋至少廿分鐘,要快都係經荃灣公園。。。環宇就冇得揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞