[2020DSE放榜討論區] 今年DSE既同我全部入哂黎!

588 回覆
37 Like 4 Dislike
我咩都冇報 aim10分左右 prefer high dip上去
Mbbs係明pen
覆返Google form投稿:
1.預3444 econ3 ict4 臨截之前eapp報咗hkcc係咪應該好大機會有offer ?
要睇返你報咗咩科啊,不過Asso黎講17分應該大部分都有offer既

2.如果最後出嚟straight4會建議poly 3703/3741/3868嗰啲定city/bu bba

3703黎講佢收分20.4,而你ict 英數 都應該食到佢個weighting,如果擺A1都可以既搏下既
3741 同樓上基本上差不多,但競爭少好多,佢一個學位平均都係得5.77個人爭,會穩陣過3703
3868同上,一個位得4.04個人爭
總括而言A2 A3都可以睇下你自己想擺咩科,3703同3868都基本穩既

3.係咪好少女engineer ict啲program都只係勉強搞得掂係咪唔應該揀
如果有決心想讀engine方面既都可以試下既,但要預咗好辛苦

4.bba係咪揀accountancy會易啲搵到工 冇大志冇理想只係想知邊樣冇咁乞食
想知你account同邊一樣比較而叫做乞食?
機械工程係低分救星
回復google form:
poly/city/bu bba(acct/info system)點排好 唔該大家

ching你無講自己幾多分好難答你
回復google form:
1.poly or hku sowk好啲?感謝
邊間好啲都好睇你想要啲咩架喎,你想要將來就業率定係讀書真係學到嘢先? 如果講學校名既話一定係HKU好啲既

2.今年多左人揀三寶既話個收生分數會唔會升好多?

今年我諗可能都多咗同學仔會對自己無咩自信,所以高分既同學都可能會揀三寶,都有機會拉高條curve啊
夜晚推 有問題可以留google form啊 記得留清楚你既問題或者留個聯絡方法比我搵到你
讀緊hku enf internal transfer 成功過 有野想知可以問 睇吓答答唔答到
連登有愛
加油
push
倒數最後一日啦
Miss 左 eapp deadline
院校係咪自己會再有招生嗰啲?
[Asso/HD整合] [推爆佢]入黎睇下放榜當日安排
https://lih.kg/fHnwBS

絲打可以入去個post到睇吓啊 你打算報咩科?
係巴打先岩
首先想知你同緊咩科去比較先
double major stat+cs 都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞